• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

31.08.2022

16:15

EVROPSKA UNIJA SE IPAK OSVETILA RUSIJI! Borelj: Ovo postaje bezbednosni rizik! EU našla način da kazni Ruse!

Reuters

Vesti

EVROPSKA UNIJA SE IPAK OSVETILA RUSIJI! Borelj: Ovo postaje bezbednosni rizik! EU našla način da kazni Ruse!

Podeli vest

Zemlje EU postigle politički dogovor o suspenziji sporazuma o viznim olakšicama sa Rusijom, saopštio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj

„Doneli smo političku odluku o potpunoj suspenziji sporazuma (o viznim olakšicama između Rusije i Evropske unije). To znači da će se značajno smanjiti broj izdatih viza, teže i duže će se dobijati vize“, rekao je on i istakao da je reč o „panevropskom pristupu koji će sprečiti kupovinu viza“ za Ruse.


Prema rečima Borelja, EU od sredine jula beleži ozbiljan priliv ruskih građana u susedne zemlje, što „ugrožava bezbednost ovih država“. Zemlje EU su se složile oko potrebe izdavanja viza "određenim grupama Rusa", rekao je šef ruske diplomatije.


On je saopštio da EU ne priznaje ruske pasoše koji su izdati u Donbasu, i na drugim oslobođenim teritorijama Ukrajine. Sporazum o viznim olakšicama odnosi se na: diplomatske delegacije, vozače, mašinovođe, novinare, naučnike, sportiste itd.

 

 

Podsetimo, ranije danas ministri inostranih poslova Evropske unije nisu uspeli da usaglase zajedničku zabranu izdavanja viza građanima Rusije, jer su mnogi od njih, uključujući Mađarsku, bili protiv te odluke, izjavio je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

Iz Poljske i baltičkih država članica - Estonije, Letonije i Litvanije upućeni su danas pozivi Evropskoj uniji da uvede zabranu turističkih viza za ruske državljane, uz upozorenje da je to pitanje nacionalne bezbednosti, dok rat Rusije protiv Ukrajine traje, prenosi AP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
master

pre 1 godinu

Borelj, ti i tvoji iz EU, mozete samo *opusiti rusiji, i to ako vam dozvole,najveca kolektivna grupa debila vodi EU.

Miro

pre 1 godinu

Baš su se osvetili. Oštetili svoj turizam u nadi da će to izazvati nezadovoljstvo kod Ruskih građana. Ne znaju šta i kako dalje a ekonomije im propadaju. Samo neka nastave pa će glavna industrijska grana u EU da bude mala poljoprivreda. Izgleda da će Švabice uskoro opet da obožavaju Jugose.

Fedja

pre 1 godinu

Jos jedan "veliki plus za evropsku demokratiju". Hvala , ne bih.

dera

pre 1 godinu

E , sad su gotovi , već su krenuli da gutaju lekove , ne jedu , plaču , suza suzu stiže ???????,........

Ja

pre 1 godinu

Madjari pametni, opet gledaju svoj interes, jedino se mi pravimo pametni.

Fikus

pre 1 godinu

"ozbiljan priliv ruskih građana u susedne zemlje, što „ugrožava bezbednost ovih država“ Ruski turisti ugrožavaju bezbednost EU država a hiljade arapskih terorista koji su im već u dvorištu pod maskom izbeglica su dobrodošli - pa gospodo evropljani može li licemernije? Ne mogu da dočekam novembar i decembar i da uživam u njihovoj drami i kako će na kolenima da mole Rusiju da im proda gas ...

Simon

pre 1 godinu

Samo kažnjavaju svoj NAROD, a pare dobijene od Amerike im pomutile mozak nisu svesni kako će se provesti i da će iz ove krize i njihove TVRDOGLAVOSTI izaći 90% siromašniji a Amerika Će pokušati da se konsoliduje a da li će moći pitanje je?????

"EU konačno koristi jezik sile!"
Planeta

"EU konačno koristi jezik sile!"

Predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj ocenio je danas u Firenci da se Unija danas konačno ponaša kao geopolitički akter koristeći jezik sile... On je kazao da ukrajinska kriza ima kolateralne pozitivne efekte

06.05.2022

19:06

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija