• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

01.09.2022

18:16

U TOKU JE DESANT NA BRITANIJU! LONDON U ŠOKU, OČEKIVALI SU RUSE, A ONO... Oni su mnogo opasniji - SRBIJA TO ODLIČNO ZNA!

Vesti

U TOKU JE DESANT NA BRITANIJU! LONDON U ŠOKU, OČEKIVALI SU RUSE, A ONO... Oni su mnogo opasniji - SRBIJA TO ODLIČNO ZNA!

Podeli vest

Priti Patel, ministar unutrašnjih poslova Velike Britanije, sastala se sa predstavnicima albanske policije u nameri da suzbije sve veći broj Albanaca koji čamcima preko Lamanša stižu u tu zemlju i podnose lažne zahteve za azil.

Sastanak koji je održan u ponedeljak deo je razgovora o razmeni forenzičkih i biometrijskih podataka kako bi se suzbio broj onih koji iz Albanije sa kriminalnim dosijeom ulaze u Veliku Britaniju, saopštilo je britansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Patel i albanski ministar unutrašnjih poslova Bledar Čuči potpisali su sporazum o borbi protiv kriminalnih grupa koje ljude iz Albanije preko Evrope krijumčare u francuski grad Kale, odakle čamcima dolaze u Britaniju.

Specijalisti britanskih i albanskih policijskih, obaveštajnih i operativnih timova pokušaće da dogovore konačne detalje o tome kako će timovi na prvoj liniji delovati u borbi protiv priliva Albanaca preko Lamanša.

Podaci objavljeni prošle nedelje pokazuju da je 2.165 Albanaca stiglo u Veliku Britaniju malim čamcima između januara i juna 2022. godine, u poređenju sa samo 23 otkrivena slučaja u istom periodu prethodne godine.

Prema britanskom ministarstvu unutrašnjih poslova, Albanija je „bezbedna i prosperitetna zemlja", pa smatraju da mnogi državljani Albanije putuju kroz više evropskih zemalja da bi stigli u Veliku Britaniju kako bi podneli lažne zahteve za azil.

- Sramno je i apsurdno da toliko albanskih državljana ulazi u Veliku Britaniju malim čamcima, kada je njihova matična zemlja sigurna. Potpisala sam 2021. prvi sporazum o vraćanju sa Vladom Albanije, koji pokriva našu zajedničku saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala i ilegalne migracije - rekla je Priti Patel.
 
Kaže da sporazum omogućava da se albanski državljani na nedeljnom nivou vraćaju iz Britanije, što će, kako najavljuje, nakon novih sastanaka i dogovora sa albanskim vlastima biti još više ubrzano.

- Albanske državljane ilegalno dovode mreže organizovanog kriminala koje putuju kroz više zemalja EU. Oni pokušavaju da zatraže azil u Velikoj Britaniji u nadi da mogu ostati ovde i nestati u kriminalnom podzemlju koje drže albanske bande. Zaustavićemo to - naglasila je Patel.

Ipak, Savet za izbeglice upozorava da bi bilo pogrešno prejudicirati stvari. Ističu da nisu svi slučajevi isti, kao i da se većina zahteva za azil albanskih državljana u Velikoj Britaniji još uvek odobrava, prenosi RTS.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija