• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

01.09.2022

12:05

Ako se u Finskoj i Švedskoj otvore NATO baze... Rusija je spremna, Lavrov saopštio detalje, pa se osvrnuo na Moldaviju!

Tanjug/AP

Vesti

Ako se u Finskoj i Švedskoj otvore NATO baze... Rusija je spremna, Lavrov saopštio detalje, pa se osvrnuo na Moldaviju!

Podeli vest

Ukoliko se na teritoriji Finske i Švedske pojave baze NATO-a posle stupanja tih zemalja u Alijansu, Rusija će biti prinuđena da odgovori jačanjem svojih kapaciteta na severozapadu, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov

- Ako se na teritoriji Finske i Švedske budu pojavile baze, ili tačnije, ako umesto njih budu odlučili da stvaraju baze, uveren sam da će glavnu reč imati Amerikanci. U zavisnosti od toga kako će se sve to materijalizovati, mi ćemo, razume se, donositi odluke o jačanju svojih kapaciteta na severozapadu Rusije - rekao je Lavrov tokom susreta sa studentima i profesorima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose.

On je dodao da se linija razgraničenja Rusije i NATO-a radikalno povećava.

Rusija će svaku pretnju mirotvorcima u Pridnjestrovlju posmatrati kao napad

Ruski ministar se osvrnuo i na situaciju u Pridnjestrovlju, naglasivši da Moldavija treba da bude svesna da će svako ugrožavanje ruskih mirotvoraca u toj području biti posmatrano kao napad na Rusiju.

- Svi moraju razumeti da će se bilo kakva dejstva koja ugrožavaju bezbednost naših vojnika razmatrati u sklad s međunarodnim pravom kao napad na Rusku Federaciju, onako kako je to bilo u Južnoj Osetiji, kada je naše mirotvorce napao (bivši predsednik Gruzije) Sakašvili - rekao je Lavrov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Janko

pre 1 godinu

Molim vas ..pa ameri satelitima navode ukrajinske rakete što neobaraju te satelitz nego ginu mladi Rusi..ubijaju auto-bombama po Moskvi..sve su nove gradonačelnike poubijali ukrajinske službe u novim osvojenim gradovima i to na svirep način..dozvolili da izvoze žitarice pa za novac kupuju oružje...koji Lavrov svi oni izdaju Putina i Rusiju..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija