• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.09.2022

12:41

PONIŽAVAJUĆI DANI ZA EKONOMSKU SILU, OBJAVLJEN JE SPISAK! Jedna Nemačka više ne može kako hoće, od danas život više nije isti...

Pixabay

Vesti

PONIŽAVAJUĆI DANI ZA EKONOMSKU SILU, OBJAVLJEN JE SPISAK! Jedna Nemačka više ne može kako hoće, od danas život više nije isti...

Podeli vest

U Nemačkoj su danas na snagu stupile mere koje za cilj imaju sniženje potrošnje energije u javnim objektima i domaćinstvima

U javnim prostorijama je od 1. septembra dozvoljeno grejanje na najviše 19 stepeni umesto dosadašnjih 20. U prostorijama gde se obavlja teški fizički rad dopuštena temperatura smanjuje se na 12 stepeni.

Na spisku zabranjenih stvari je i upotreba bojlera za toplu vodu u javnim prostorima osim ako to iz higijenskih razloga nije nužno. Od ovog pravila su izuzete bolnice, zdravstvene i socijalne ustanove.

Isto tako se zabranjuje rasvetljavanje javnih objekata ili spomenika iz estetskih razloga s izuzetkom kratkotrajnog rasvetljavanja u slučaju javnih priredbi. Izlozi i svetleće reklame moraju da se gase u razdoblju od 22 do 6 sati ujutru, s izuzetkom reklamnih panoa u pešačkim podzemnim prolazima.

U domaćinstvima je od 1. septembra zabranjeno grejanje bazena ako se za to koristi električna energija ili gas. U ugovorima za iznajmljene stanove na period od šest mjeseci ne važi klauzula o minimalnoj zagrejanosti stana koje je stanodavac dužan da garantuje.

Nemačka vlada je u četvrtak najavila izgradnju još jednog terminala za pretovar tečnog prirodnog gasa (TPG). To je peti po redu TPG terminal čiju je gradnju nemačka vlada najavila od početka ukrajinskog rata i smanene isporuke ruskog zemnog gasa.

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao da kako su depoi gasa s 85 posto popunjeni više od očekivanog. Nemačka je od početka krize s isporukom gasa iz Rusije sklopila nekoliko ugovora o pojačanom izvozu TPG, između ostalog i s Katarom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija