• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.09.2022

15:34

"Rat može da počne za nekoliko sati, Bajden bi morao da stane pred kamere i naciji saopšti istinu!"

Printscreen

Vesti

"Rat može da počne za nekoliko sati, Bajden bi morao da stane pred kamere i naciji saopšti istinu!"

Podeli vest

Gordon Čang, viši saradnik desničarskog američkog Instituta Gejtston, tvrdi da američka vojska nije spremna za rat sa Kinom

Nakon što je kineski dron oboren iznad Tajvanskog moreuza, Čang je pozvao američkog predsednika Džoa Bajdena da pripremi Amerikance za rat.

Ekspert za Kinu se uključio u programu američke televize Foks i izneo tvrdnju da rat između Amerike i Kine može da počne i za nekoliko sati, a ne za nekoliko godina.

Na pitanje voditelja gde bi Bajden trebalo da se nalazi sada kada je situacija u Aziji dramatična, Čang je odgovorio:

- Bajden bi morao sada da bude ispred kamere i da naciji saopšti da bude spremna za rat!

On tvrdi da Kina uveliko mobiliše ljude za predstojeći sukob i da Amerika mora da bude spremna na sve da zaštiti Tajvan. Međutim, ekspert tvrdi da SAD nisu spremne za rat.

- Nismo (Amerika) spremni za rat iz više razloga. Pre svega, mornarica nam je razbijena već deceniju. Ni vazduhoplovstvo nije u dobroj formi, a takođe i političko rukovodstvo Pentagona, mislim, nije mentalno spremno da vodi opšti rat… Njih mnogo više zanimaju stvari kao što su… kultura i ostalo. Ali takođe, veruju da do sukoba sa Kinom neće doći u narednih pet godina i zato povlače brodove i avione. Oni moraju da budu spremni za sukob sa Kinom u narednih nekoliko sati, a ne za pet godina - rekao je Čang.

On tvrdi da je Bajden kriv za loš završetak u Avganistanu, što je omogućilo Kini da proširi propagandu o američkoj slabosti i da onog trenutka kada budu napali Tajvan, SAD neće žuriti da se upuste u sukob.

- Neuspeh Zapada, Amerike, EU i Velike Britanije da zaštiti Ukrajinu protiv mnogo slabije Rusije omogućilo je Kini da veruje da nismo sposobni da branimo nikoga u ovom trenutku. Ne kažem da su u pravu, ali tako oni razmišljaju - tvrdi Čang i naglašava da se nalazimo u ekstremno opasnom istorijskom trenutku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 1 godinu

Eto vidite da svaki građanin SAD je ubeđen da su oni svetski policajci .A umišljaju da su od Boga dati da ubijaju po svetu zarad nečega što oni predstavljaju kao demokratiju koju oni posle unovčavaju kroz pritiske i ucene a sve da njihovi građani dobro žive.

miro

pre 1 godinu

Ne plaše se okupatori indijanske teritorije Kine nego Rusa. Evropa im nije od koristi jer neke zemlje žele i priželjkuju poraz Amerike a Rusi će Kinezima sigurno pomoći i više nego dovoljno.Drugo ogromna većina sa okupirane teritorije i ne pomišlja da učestvuje u tako velikom ratu..

"TO ZNAČI RAT"! Brutalno upozorenje Pekinga!
Planeta

"TO ZNAČI RAT"! Brutalno upozorenje Pekinga!

Kineski ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu upozorio je da bi britansko i američko mešanje na Tajvanu moglo da dovede do rata, tvrdeći da su veze Pekinga sa Londonom sada na prekretnici oko ostrva

18.08.2022

12:00 >> 12:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija