• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.09.2022

19:49

ŽENA UKRAJINSKOG VOJNIKA ŠPIJUNIRALA ZA RUSE! Meštanka zaporoškog sela namagarčila muža, ali SBU je primetio da se nešto dešava... Sada joj preti i doživotna

Slzžba bezbednosti Ukrajine

Vesti

ŽENA UKRAJINSKOG VOJNIKA ŠPIJUNIRALA ZA RUSE! Meštanka zaporoškog sela namagarčila muža, ali SBU je primetio da se nešto dešava... Sada joj preti i doživotna

Podeli vest

U Dnjepropetrovskoj oblasti privedena je žena (31) zbog odavanja informacija o položajima jedinica Oružanih snaga ruskim obaveštajnim agencijama. Tajne informacije je dobijala razgovarajući sa svojim suprugom koji je u ukrajinskoj vojsci

U saopštenju Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) navedeno je da je neimenovana žena iz Dnjepropetrovske oblasti prenosila i informacije o lokacijama vojnih zgrada i opreme na pozicijama na frontu u Donjeckoj i Zaporoškoj oblasti.

Kako je objavljeno, ona je ispitivala muža o lokaciji njegove jedinice i drugih ukrajinskih formacija na frontu, a onda informacije slala preko aplikacija za poruke ruskoj vojnoj obaveštajnoj službi.

Prema istrazi, stanovnica zaporoškog sela Preobraženka počela je da sarađuje sa ruskim službama u maju. Njen suprug sa kojim ima sina nalazi se na prvoj liniji fronta.

Žena je muža iskorišćavala tajno, saopštila je ukrajinska Služba državne bezbednosti. Tražila je od njega informacije o lokaciji njegove vojne jedinice i drugih grupa Oružanih snaga Ukrajine na frontovima u Donjeckoj i Zaporoškoj oblasti.

Ona je primljene informacije prenosila vojnoj obaveštajnoj agenciji Rusije.

- "Okupatori" su ove podatke koristili za artiljerijsko i minobacačko granatiranje, kao i za vazdušne udare. Pored toga, žena ih je izveštavala i o posledicama raketnih i vazdušnih udara, kao i o lokacijama i pravcima kretanja jedinica i opreme Oružanih snaga Ukrajine u Dnjepropetrovskoj oblasti - saopštila je ukrajinska služba državne bezbednosti.

Ruski oficir koji joj je bio #veza" obećao joj je rusko državljanstvo i visok životni standard kada Rusi zauzmu region.

Žena je privedena upravo tokom prenošenja novih informacija. Optužena je za izdaju.

Sud je već odlučio da se preventivno zadrži u pritvoru, a u slučaju dokazivanja njene krivice, preti joj doživotni zatvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Pred ruskim komandantima je ključna odluka!"
Planeta

"Pred ruskim komandantima je ključna odluka!"

Obaveštajna služba Ministarstva odbrane Velike Britanije objavila je jutros saopštenje o ratnom stanju u Ukrajini, sa akcentom na kontraofanzivu na jugu zemlje o kojoj nema mnogo informacija u javnosti

03.09.2022

09:47

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija