• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Unilad

07.09.2022

16:31

UBICE DARJE DUGINE PRETE PUTINU, NJEGOVI DANI SU ODBROJANI?! Kraj ruskog predsednika ovako vide - "Tri dana će..."

AP/Tanjug

Vesti

UBICE DARJE DUGINE PRETE PUTINU, NJEGOVI DANI SU ODBROJANI?! Kraj ruskog predsednika ovako vide - "Tri dana će..."

Podeli vest

Teroristička grupa koja je preuzela odgovornost za smrt Darije Dugine, ćerke saveznika Vladimira Putina, saopštila je da su dani ruskog lidera odbrojani

Prošlog meseca, ćerka jednog od Putinovih saveznika ubijena je u eksploziji automobila bombe nakon što je eksplodirao i zapalio automobil koji je vozila. Ruski zvaničnici rekli su da je bomba postavljena pod Tojotu čiji je vlasnik Darijin otac, Aleksandar Dugin, koga ponekad nazivaju "Putinov mozak".

Službe bezbednosti optužile su Ukrajinu da je odgovorna za bombaški napad, tvrdeći da su napad izvele 'ukrajinske specijalne službe'.

Ukrajina je negirala odgovornost za bombaški napad, rekavši da „nije zločinačka država poput Rusije, niti teroristička država“.

Umesto toga, grupa koja sebe naziva Nacionalna republikanska armija (NRA) tvrdila je da je izvršila bombaški napad, a sada su rekli da veruju da su dani Putinovog režima odbrojani.

NRA tvrdi da je grupa ruskih partizana posvećenih svrgavanju Putinovog režima, a predstavnik te grupe je za Kijev Post govorio o bombaškom napadu.

Pod imenom "Aleksandar", rekli su da su meta bombardovanja bili Dugin i njegova ćerka, ali su dobili samo jednog od njih zbog "pogrešne" obaveštajne podatke.

Takođe su rekli da će jednog dana sam Putin biti taj koji će izgubiti moć, a grupa sugeriše da bi moćne ličnosti u Rusiji mogle da ga se otarase u zamenu za ukidanje sankcija.

Rekli su: „Putin će biti smenjen čim postane nezgodan za elite. Najverovatnije će se to dogoditi tiho i sa strahom".

"Možda će provesti tri dana ležeći u svom kabinetu kao jedan od svojih prethodnika. Ali vrlo je moguće da će izgubiti glavu u zamenu za ublažavanje sankcija."

„Drugim rečima, matori će pasti i biće optužen za sve što se desilo. Pa, on to svakako zaslužuje. Međutim, ni njegovi prijatelji neće moći da se izvuku. Primetili smo svaki pokret“.

Grupa je tvrdila da je nekoliko trenutnih pripadnika policije među njihovim redovima, i bili su nepokolebljivi da Putin ne može biti jednostavno smenjen i dozvoljeno mu da ostane podalje od vlasti jer je „Aleksandar“ obećao da se ruski lider „neće izvući“. On je predložio nekoliko scenarija za Putinov kraj, a pomenuo je i Slobodana Miloševića, ali i Nikolaea Čaušeskog.

Čak i ako su Putinovi dani odbrojani, možda će proći neko vreme pre nego što njegova vlada padne, jer je NRA saopštila da ne vidi da je „oružano svrgavanje ruske vlade“ moguće u ovom trenutku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mesa

pre 1 godinu

Ima više plastike u faci od onih drolja iz Zadruge

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17