• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

07.09.2022

20:14

PUTIN PRELOMIO, UKRAJINA ĆE PRESTATI DA POSTOJI 4. NOVEMBRA! Svet, Kijev, NATO, SAD su se mesecima plašili ovog scenarija - sada znaju...

Reuters/AP/Fotoilustracija

Vesti

PUTIN PRELOMIO, UKRAJINA ĆE PRESTATI DA POSTOJI 4. NOVEMBRA! Svet, Kijev, NATO, SAD su se mesecima plašili ovog scenarija - sada znaju...

Podeli vest

Generalni sekretar ruske vladajuće partije Jedinstvena Rusija Andrej Turčak izjavio je danas da bi ljudi u ukrajinskim regionima koji su pod kontrolom Rusije trebalo da glasaju 4. novembra o tome da li žele da postanu deo Rusije.

Turčak, iz stranke Jedinstvena Rusija predsednika Rusije Vladimira Putina, rekao je da bi bilo ispravno i simbolično da se glasanje održi na taj datum, inače ruski državni praznik koji se slavi kao Dan nacionalnog jedinstva, preneo je Rojters.

U svakom slučaju, rekao je on, glasanje će definitivno biti održano ove godine. Rusija trenutno kontroliše oko petinu teritorije Ukrajine, navela je britanska agencija.

Rusija 4. novembra slavi Dan nacionalnog jedinstva.

- Bilo bi zgodno organizovanje tih referenduma u Donbasu i oslobođenim teritorijama 4. novembra - rekao je Turčak a prenosi ruska novinska agencija Ria Novosti.

On pominje ukrajinske oblasti Donjeck i Lugansk na istoku čiju nezavisnost je Moskva priznala neposredno pre početka ofanzive u Ukrajini 24. februara, kao i regione Herson i Zaporožje čiji je veliki deo pod kontrolom ruske vojske.

* Pripremaćemo se za taj konkretan datum - rekao je jedan od zvaničnika vlasti koje je Moskva postavila u Ukrajini Kiril Stremousov, prenose ruske agencije.

Ruske okupacione snage u Ukrajini mesecima govore o referendumu o pripajanju tih teritorija Rusiji, međutim uprava Hersona je saopštila u ponedeljak da je to glasanje trenutno neizvesno zbog kontraofanzive koju vode ukrajinske snage u toj oblasti.

Rusija je već u martu 2014. godine organizovala referendum na Krimu, ukrajinskom poluostrvu pripojenom posle tog glasanja kome je prethodila intervencija ruskih specijalnih snaga.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djole

pre 1 godinu

Ruske oslobodilačke snage a ne okupacione. Kamo sreće da i nas oslobode jednog dana

stojan

pre 1 godinu

Zlocinci su zloupotrebili tzv. Milosrdnog andjela 1999, I poceli sa razaranjem I unistavanjem Beograda I njegovih stanovnika, te veceri oko 19,30 casova. Sta ruje oklevaju sa Kijevom? Nije jasno!? Odande dolazi zlo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija