• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji webtribune

08.09.2022

22:19

ŠOKANTNO PREDVIĐANJE! ŠTA ĆE SE DOGODITI SA BRITANIJOM NAKON IZBORA NOVE PREMIJERKE?! Satanovski brutalan prema Tras

Reuters

Vesti

ŠOKANTNO PREDVIĐANJE! ŠTA ĆE SE DOGODITI SA BRITANIJOM NAKON IZBORA NOVE PREMIJERKE?! Satanovski brutalan prema Tras

Podeli vest

Elizabet Tras je nova premijerka Velike Britanije. Politikolog, profesor, predsednik naučnog centra Instituta za Bliski istok, Jevgenij Satanovski, izrazio je mišljenje, da takav izbor neće koristiti Velikoj Britaniji

- Imaju dobre zoološke vrtove, a premijeri su sve lošiji od lošijeg. Ona je retko glupa, slabo obrazovana, agresivna. Kada zemlja koja je naš otvoreni neprijatelj ima premijera bez mozga, to je sjajno - izneo je svoj stav politikolog.

Satanovski je ukazao i na militarističku retoriku nove britanske premijerke.

- Uz njenu tvrdnju na temu upotrebe nuklearnog oružja, posebno s obzirom na to da Velika Britanija nema svoje, i prisustvo de fakto američkog nuklearnog oružja, napravila je „redak“ utisak na Šojgua i Putina - dodao je on.

Britanskoj državnosti, prema mišljenju politikologa, u sadašnjim društveno-političkim uslovima preti kolaps.

- Što Engleska tone dublje, to bolje. Nije loše ni to što će se Engleska posle toga naglo raspasti, možda u njenom mandatu, možda posle njega. Slepo kopira Margaret Tačer, ali nije vredna njenog malog prsta. Ovo je apsolutno prazan rezultat sadašnje evropske demokratije i zapadne demokratije uopšte. Činjenica da demokratija zapadnog tipa, posebno britanskog tipa, proizvodi takve premijere, odličan je pokazatelj stepena njene degradacije. Gledamo ovaj film dalje - zaključio je Satanovski.

Važno je napomenuti da novi premijer Velike Britanije kombinuje dve funkcije. Pored Dauning strita, Liz Tras je i na čelu Ministarstva spoljnih poslova zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija