• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/DIV

11.09.2022

09:27

ZA NEMAČKU SPASA NEMA, VEĆ JE U RECESIJI, A KLIZI U STAGFLACIJU! Dramatično upozorenje stručnjaka kaže - "NEĆE BITI OPORAVKA"

Pixabay

Vesti

ZA NEMAČKU SPASA NEMA, VEĆ JE U RECESIJI, A KLIZI U STAGFLACIJU! Dramatično upozorenje stručnjaka kaže - "NEĆE BITI OPORAVKA"

Podeli vest

Nemačka se suočava sa produženim ekonomskim padom i stagflacijom, a država neće moći da spase sva preduzeća, izjavio je u subotu Marsel Fračer, predsednik Nemačkog instituta za ekonomska istraživanja (DIV)

- Recesija će biti neizbežna, već smo u recesiji (...) Moramo da se pripremimo za nekoliko godina stagflacije - rekao je on agenciji RND.

Prema mišljenju stručnjaka, sadašnje prognoze daju negativan scenario, a država je izvan moći da "spasi" sva preduzeća.

-Ne brine me toliko da će doći do kontrakcije u naredna dva kvartala, već da posle toga neće biti oporavka - dodao je on.

Posle početka specijalne vojne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Rusiju, što je dovelo do povećanja cena struje, goriva i hrane u Evropi i SAD.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija