• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.09.2022

13:23

MOSKVA ĆE DOBITI JAK ADUT U OBRAČUNU SA ZAPADOM, A TADA ĆE "ZLATNI DIKTAT" LONDONA IZ UDARCA OSTATI UNIŠTEN?! Stručnjak o krahu finansijskog sistema koji znamo

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

MOSKVA ĆE DOBITI JAK ADUT U OBRAČUNU SA ZAPADOM, A TADA ĆE "ZLATNI DIKTAT" LONDONA IZ UDARCA OSTATI UNIŠTEN?! Stručnjak o krahu finansijskog sistema koji znamo

Podeli vest

Rukovodstvo Ruske Federacije, ozbiljno razmatra opciju stvaranja Moskovske međunarodne berze dragocenih metala. O tome piše analitičar plemenitih metala iz kompanije „BullionStar“, Ronan Menli

Prema rečima eksperta, rasprava o pojavi Moskovskog svetskog standarda, na predlog Evroazijske ekonomske komisije, traje već mesec i po do dva.

U slučaju implementacije projekta, čije se autorstvo pripisuje Ministarstvu finansija Ruske Federacije, opštepriznati standard koji predstavlja Londonsko udruženje tržišta plemenitih metala (LBMA) imaće ozbiljnog konkurenta. Uz to, Moskva će dobiti odličan adut u obračunu sa Zapadom.

- Ovo neće samo neutralisati sankcije Zapada na ruske plemenite metale, koje je uklonio iz prometa ovog proleća, već će i okončati dominaciju LBMA (i njujorškog COMEKS-a) u određivanju cena „kraljevskog“ metala“ - piše Menli.

Izjava predstavnika Ministarstva finansija Ruske Federacije o mogućnosti uvođenja „nove jedinice obračuna u okviru zemalja članica BRIKS-a”, uz učešće regulatornog tela EAEU, ukazuje na ambicioznost ovog projekta. Prema mišljenju analitičara „BullionStara“, ova ideja će odjeknuti kako među saveznicima Moskve na postsovjetskom prostoru, tako i među državama članicama BRIKS-a i ŠOS-a.

Važno je napomenuti da je pretnja londonskom monopolu na tržištu plemenitih metala, a sa njim i čitavom globalnom finansijskom sistemu, nametnuta direktno zbog delovanja Zapada.

- Da nije doneta odluka o izbacivanju Rusije iz LBMA, teško da bi danas bilo suštinske rasprave o stvaranju moskovskog pandana. Tako je rukovodstvo Ruske Federacije, dobilo priliku da jednim udarcem uništi zlatni diktat Londona - zaključio je Menli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija