• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.09.2022

11:09

VANZEMALJCI SU MEĐU NAMA?! Američko ministarstvo odbrane: Ne smemo da objavimo snimke i dokaze, to bi moglo da UGROZI NACIONALNU BEZBEDNOST!

Vesti

VANZEMALJCI SU MEĐU NAMA?! Američko ministarstvo odbrane: Ne smemo da objavimo snimke i dokaze, to bi moglo da UGROZI NACIONALNU BEZBEDNOST!

Podeli vest

Američko ministarstvo odbrane nedavno je objavilo da će dobiti federalna sredstva za otvaranje nove kancelarije posvećene isključivo proučavanju izveštaja o viđenjima NLO-a od strane američke vojske, mornarice i vazduhoplovstva

Zvaničnici američke mornarice potvrdili su da imaju video snimke NLO-a (ili neidentifikovanih vazdušnih fenomena, kako ih američko Ministarstvo odbrane naziva), koji su i dalje poverljivi.

Vojska ne namerava da objavi ove materijale široj javnosti, jer bi to moglo da "nanese štetu nacionalnoj bezbednosti", navodi LiveScience.

Saopštenje je dato kao odgovor na zahtev koji je vladina veb stranica "The Black Vault" podnela u skladu sa američkim Zakonom o slobodi informacija. Ranije je ovaj izvor delio hiljade stranica dokumenata vezanih za NLO koji su dobijeni sličnim zahtevima od strane CIA i drugih agencija.

Zahtev američkoj mornarici podnet je u aprilu 2020. godine, dan nakon što je vojska skinula tajnost sa tri video snimka navodnih NLO-a koje su snimili piloti mornarice.

"The Black Vault" je zatražio od mornarice da objavi sve ostale NLO video snimke koje imaju.

Više od dve godine kasnije stigao je odgovor u kojem su predstavnici mornarice potvrdili da poseduju još nekoliko snimaka NLO-a, a istovremeno su odbili zahtev da budu objavljeni u javnosti.

- Otkrivanje ovih informacija bilo bi štetno po nacionalnu bezbednost jer bi protivnicima moglo da pruži dragocene informacije o operacijama Ministarstva odbrane / Mornarice, njene ranjivosti i/ili sposobnostima - navodi se u pismu.

Sa tri video snimka, koja su se pojavila u aprilu 2020, skinuta je tajnost samo zato što su, kako se navodi u pismu, već procureli u medije i o njima se "široko raspravljalo“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija