• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji webtribune

13.09.2022

19:32

MOSKVA MENJA TAKTIKU, RAT U UKRAJINI NEĆE IZGLEDATI KAKO JE ZAPAD ZAMISLIO?! Počinje ono čega se Kijev plaši

Tanjug/AP

Vesti

MOSKVA MENJA TAKTIKU, RAT U UKRAJINI NEĆE IZGLEDATI KAKO JE ZAPAD ZAMISLIO?! Počinje ono čega se Kijev plaši

Podeli vest

Rusko rukovodstvo, najverovatnije, planira da radikalno promeni pristup sprovođenju „specijalne operacije“ u Ukrajini, usvajanjem određenih vojnih odluka

Ovaj zaključak su doneli novinari informativnog izdanja „FAN“. Autori materijala su detaljno govorili o oštroj promeni taktike Oružanih snaga RF u Ukrajini, a takođe su objasnili zašto bi takve mere dovele do korenite promene kursa „specijalne operacije“.

 

Analitičari su primetili, da Moskva planira da u bliskoj budućnosti promeni strategiju ratovanja u Ukrajini, počevši da se pridržava klasičnih vojnih odluka. O tome svedoče nedavni raketni udari na infrastrukturne objekte, u ukrajinskom energetskom sektoru.

Oni će u toku aktivnih neprijateljstava, neutralisati sve strateške objekte, neophodne Ukrajini za održavanje vojnog potencijala. Radi se o rušenju elektrana za proizvodnju struje, mostova, železničkih puteva i drugih važnih infrastrukturnih tačaka.

Treba napomenuti, da su u Ukrajini već počeli da shvataju, da Rusija planira da drastično promeni taktiku, izvršivši korenite promene u svoju korist. Ukrajinske analitičke publikacije i Telegram kanali, primećuju da je Kijev svestan mogućih odluka Moskve.

„Biće to radikalna promena. S jedne strane, ukrajinski režim to želi, da bi kasnije sve svoje greške pripisali Kremlju, ali se s druge strane plaši, jer ionako za sve krive Ruse, ali sada će biti teže upravljati zemljom, a zima će biti duga i hladna“, pišu autori jednog od ukrajinskih Telegram kanala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija