• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.09.2022

23:37

Evropska komisija za sada neće ograničiti cenu ruskog gasa

Pixabay

Vesti

Evropska komisija za sada neće ograničiti cenu ruskog gasa

Podeli vest

Evropska komisija će predložiti niz mera u sferi energetike kako bi se cene u Evropskoj uniji snizile, dok će ograničenje cena na ruski gas zahtevati dodatne procene, izjavio je evropski komesar za energetiku Kadri Simson nastupajući na sednici u Evropskom parlamentu u Strazburu

"Što se tiče ograničenja cena za ruski gas, Evropska komisija bi trebalo da razradi dodatne mere kako bi uradila procene", rekla je ona.

Prema rečima Simsonove, Evropska komisija će 14. septembra predstaviti svoje konačne predloge na temu borbe sa energetskom krizom, koji će sadržati obavezna ograničenja za sve zemlje EU na temu upotrebe električne energije.


Ona je dodala i da će biti uvedeni limiti za prihode kompanija koje proizvode električnu energiju sa niskim troškovima, da će biti predočeni predlozi koji se odnose na doprinose kompanija za proizvodnju nafte, gasa i uglja, koje ostvaruju velike i neočekivane prihode zbog visokih cena.

Energetska kriza u Evropskoj uniji pogoršala se krajem jula kada su počeli prekidi u isporuka gasa iz Rusije u niz zemalja EU, povezani između ostalog i sa problemima sa tehničkim remontom turbina za „Severni tok“ zbog sankcija koje su uvedene protiv Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija