• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

14.09.2022

12:40

ŠOK ZA RUSE! Zelenski u Izjumu, zahvalio vojnicima i podigao ukrajinsku zastavu!  (FOTO)

Tanjug/AP

Vesti

ŠOK ZA RUSE! Zelenski u Izjumu, zahvalio vojnicima i podigao ukrajinsku zastavu! (FOTO)

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obišao je danas grad Izjum, koji su nedavno ponovo zauzele ukrajinske snage i svečano podigao ukrajinsku zastavu iznad zgrade gradskog veća, saopštila je ukrajinska vojna brigada

Zelenski je zahvalio vojnicima na "oslobađanju ukrajinskih teritorija", prenosi Rojters.

Izjum se nalazio pod ruskom kontrolom od prvog aprila, a ukrajinske snage preuzelu su kontrolu nad gradom pre samo tri dana, 11. septembra.

 

 

Zelenski se kratno obratio novinarima, rekavši da je prizor u Izjumu koji AP opisuje kao razoren grad, veoma šokatan, ali da nije šokantan za njega "jer smo iste slike videli iz Buče, sa prvih oslobođenih teritorija, tako da su isti rušili zgrade i ubijali ljude".

 

 

Ruske snage su prošle nedelje napustile Izjum, dok je Ukrajina napredovala u velikoj kontraofanzivi tokom koje je, kako tvrdi, za nekoliko dana povratila ogromne delove teritorije u severoistočnoj Harkovskoj oblasti.

Nakon povlačenja ruskih snaga u martu na ulicama Buče, u masovnim grovnicam i dvorištama pronađena su tela za koja Ukrajinci tvrde da su civili i da se na mnogima vide znaci mučenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vucic genocidas

pre 1 godinu

Srbi na teskoj aparaturi smrdljivi gospodari rusi bjeze kao nekada oni u traktorijadama

Zeleni tuke

pre 1 godinu

Srdljiv ti je tvoj babo Kakir iz pederacije bejha.

Baća

pre 1 godinu

Sve je ovo velika predstava za narod i zapadne sile. Mislim da sledi ubitačan ruski odgovor. Tukididova zamka.

ISTINA

pre 1 godinu

Jebo mater svoju,Buču si namontirao a Izjum i čitav istok,severoistok i jug Ukrajine si ti razrušio sa svojim Azovcima,ali dabogda se pojeli tako ludi i blesavi(Ukri i Rusi) kad pameti nemate!!!!!

Ja

pre 1 godinu

Podeska bratskoj Rusiji. Podrska i Vucicu da sacuva mir i stabilnost.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17