• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2022

09:23

10 MRTVIH RUSA NA 1 UKRAJINSKOG! Aleksij Danilov tvrdi da ukrajinska armija čini ono za šta je svet verovao da je NEMOGUĆE!

Reuters

Vesti

10 MRTVIH RUSA NA 1 UKRAJINSKOG! Aleksij Danilov tvrdi da ukrajinska armija čini ono za šta je svet verovao da je NEMOGUĆE!

Podeli vest

Tokom kontraofanzive u Harkovskoj oblasti, ruske trupe su pretrpele mnogo veće gubitke od Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov

- Mogu da kažem: cifre neprijateljskih gubitaka u odnosu na naše gubitke, upravo u ovom periodu (kontraofanzive – prim. aut.) ,su 9 prema 1 ili 10 prema 1. Za svakog našeg vojnika koji je, nažalost, poginuo, je 9 do 10 mrtvih Rusa koji su napali našu zemlju - izjavio je Danilov za Kanal 24, a prenela ukrajinska Pravda

Danilov je dodao da je to "veoma interesantan pokazatelj" i da Oružane snage Ukrajine razbijaju stereotipe o vojnim operacijama, jer u ratu obično strana koja vodi ofanzivu trpi veće gubitke. Sada se dogodilo suprotno, uprkos činjenici da se, kako je naveo, okupatori brane, oni nemaju manje, nego, naprotiv, veće gubitke od ukrajinskih snaga koje su u kontraofanzivi.

- Mi rušimo stereotipe ne samo u redovima vojske, već i u očima predstavnika zemalja NATO-a i naših partnera. Oni su prijatno iznenađeni kvalitetom rada naše vojske, naših civila i čitavog našeg društva u borbu za nezavisnost i slobodu - kaže Danilov.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu je dodao da nije svaka zemlja sposobna da se na ovaj način odupre osvajačima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

Još kad bi te tvrdnje i podatke potvrdio neki nezavistan izvor sa terena pa da poverujem. Da li je za očekivati da u jeku "ofanzive" zvanična ukrajinska sredstva informisanja objave bilo šta što bi izgledalo loše za njih? Danima pratim objave i šta su sve ukrajinci "osvojili" i vidim da tu nema ni jedne značajnije lokacije, ni jednog većeg grada, sve sama sela i naselja sa par hiljada ljudi od nikakvog strateškog ili bilo kojeg drugog značaja. Tamo gde su pokušali da udare na značajnu metu, kao što je bio pokušaj desanta na nuklearku Zaporožje bili su bukvalno devastirani i počišćeni. Vreme će svakako pokazati koliko je u svemu tome istine a koliko propagande i "kuraženja" ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija