• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Fakti.org

15.09.2022

21:02

KIJEV DOBIJA NOVE RAKETE, JER AKO PRESTANE DA SE BORI, UKRAJINA PRESTAJE DA POSTOJI!? Zapad: NATO mora biti spreman za najgori...

Vesti

KIJEV DOBIJA NOVE RAKETE, JER AKO PRESTANE DA SE BORI, UKRAJINA PRESTAJE DA POSTOJI!? Zapad: NATO mora biti spreman za najgori...

Podeli vest

Sjedinjene Države planiraju da isporuče Ukrajinu i napredne raketne sisteme - izjavio je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi

„To će biti transfer naoružanja i opreme koja  je Ukrajincima potrebna da se bore na istoku i, da budem iskren, na jugu. Šta će sve to uključivati? Nema sumnje, napredne raketne sisteme“, rekao je Kirbi.

Dodao je da će u istom „paketu“ biti i artiljerija

Brigadni general američkog ratnog vazduhoplovstva Patrik Rajder, portparol Pentagona, rekao je da su SAD i Ukrajina „stalno u dijalogu u vezi sa snabdevanjem Kijeva naoružanjem“.

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov je dan ranije upozorio SAD da čine sve da Ukrajinu pretvore u „poligon za zastarelo i testiranje novog naoružanja NATO“. Sve u pokušaju suprotstavljanja ruskom oružju.

Zamenik ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov je 2. septembra ocenio da sve veće učešće Sjedinjenih Država u vojnoj podršci Ukrajini predstavlja „opasan trend“.

Britanski general Ričard Širef, koji je tri godine radio kao zamenik vrhovnog komandanta NATO u Evropi – upozorio je svoje da zapadna vojna alijansa  nije spremna za rat sa Rusijom.

U intervjuu The Newsweek dodatno je rekao:

„Da bi upravljao rizicima od eskalacije, NATO mora biti spreman za najgori scenario, ali to još nije slučaj. Pod najgorim scenarijem mislim na NATO u ratu sa Rusijom“.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku su borbene zalihe bloka „devastirane” zbog pomoći Ukrajini, kao i zbog smanjenja izdataka za odbranu poslednjih godina.

Širef se založio da alijansa poveća vojne isporuke Kijevu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je 9. septembra da alijansa vidi „neke uspehe Oružanih snaga Ukrajine (AFU) u blizini Hersona i Harkova“, ali da poziva na pripreme za dugi rat.

Stoltenberg je takođe ukazao na potrebu povećanja isporuka naoružanja Ukrajini, čak i na štetuodbrambenih alijanse, budući da je za NATO ukrajinski sukob element obezbeđenja njegove bezbednosti.

Generalni sekretar NATO je istovremeno posebno upozorio da će Ukrajina prestati da postoji ako odbije da se bori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija