• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

18.09.2022

17:03

ISCRPELI ZALIHE?! Nemačka: Nećemo sami slati tenkove Ukrajini!

Vesti

ISCRPELI ZALIHE?! Nemačka: Nećemo sami slati tenkove Ukrajini!

Podeli vest

Nemačka ne planira da sama šalje Ukrajini tenkove proizvedene na Zapadu, izjavila je u intervjuu nemačkom listu "Funke" ministarka odbrane Nemačke Kristina Lambreht

- Ne želimo da Nemačka deluje sama i uvek ćemo donositi odluke u konsultaciji sa našim partnerima - rekla je ona, komentarišući zahteve Ukrajine da joj se isporuče tenkovi zapadne proizvodnje kao što je "Leopard 2", prenosi nemački portal N-tv.

Berlin je nekoliko puta naglašavao, da je tu odluku doneo u dogovoru sa saveznicima.

Nemačka ministarka odbrane saopštila je ranije da je Nemačka isporučila novu vojnu pomoć Ukrajini. Nemačke vlasti odlučile su da se ograniče na dva višecevna raketna sistema "MARS II" i 50 oklopnih vozila "Dingo". Ona je navela i da je Bundesver iscrpeo zalihe oružja za Ukrajinu, pritom je Kijev nastavio da traži još više naoružanja.

Rusija je ranije svim zemljama poslala protestnu notu, uključujući SAD, zbog isporuka naoružanja Ukrajini. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret sa zapadnim oružjem za Kijev biti legitiman cilj. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da pumpanje Ukrajine oružjem ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija