• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

20.09.2022

14:37

Referendumi o ulasku LNR, DNR i Hersonske oblasti u sastav Rusije biće održani od 23-27. septembra

Tanjug/AP

Vesti

Referendumi o ulasku LNR, DNR i Hersonske oblasti u sastav Rusije biće održani od 23-27. septembra

Podeli vest

Referendumi o ulasku Luganske Narodne Republike, Donjecke Narodne Republike Hersonske oblasti u sastav Rusije biće održani od 23-27. septembra

„Referendum o ulasku Luganske Narodne Republike u sastav Ruske Federacije kao konstitutivnog entiteta Ruske Federacije biće održan od 23. do 27. septembra", saopštio je predsednik Narodnog veća LNR Denis Mirošničenko.


Referendumsko pitanje će glasiti: Da li ste za ulazak LNR u sastav Ruske Federacije, kao pravnog subjekta Ruske Federacije?


U isto vreme biće održani i referendumi u Donjeckoj Narodnoj Republici i Hersonskoj oblasti. Poslanici Narodnog veća DNR usvojili su zakon o referendumu. Ranije je parlament Luganske Narodne Republike usvojio zakon o održavanju referenduma u republici. Već ga je potpisao lider LNR Leonid Pasečnik.

Juče su Javne komore Luganske i Donjecke Narodne Republike izašle sa inicijativom da se pod hitno sprovedu referendumi o ulasku u sastav Ruske Federacije.

Kako pokazuju istraživanja agencije za ispitivanje javnog mnjenja INSOMAR, ogromna većina stanovnika DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti želela bi da njihove teritorije po završetku specijalne operacije uđu u sastav Rusije. Na glasanje namerava da izađe 83 odsto u LNR, 80 odsto u DNR, 72 odsto u Zaporoškoj oblasti i 65 odsto u Hersonskoj oblasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Ko podrzava ovo i Ruse, podrzava i NATO i nezavisnost KiM.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija