• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2022

16:41

DRITANOVA URA IZNELA JASAN STAV O ĐUKANOVIĆU: Predsednik Crne Gore prekršio Ustav skraćenjem mandata skupštini!

Tanjug/Dragan Kujundžić

Vesti

DRITANOVA URA IZNELA JASAN STAV O ĐUKANOVIĆU: Predsednik Crne Gore prekršio Ustav skraćenjem mandata skupštini!

Podeli vest

Građanski pokret URA je saopštio danas da je predsednik Crne Gore Milo Ðukanović predlogom za skraćenje mandata Skupštini prekršio Ustav, a da su Demokrate rušenjem 43. Vlade vratili mehanizam predsedniku države u ruke

- Demokrate su rušenjem 43. Vlade vratile mehanizam odlučivanja o daljim političkim procesima u državi u ruke Milu Ðukanoviću, na šta je URA na vreme upozoravala, a što je danas došlo na naplatu - poručuju iz GP URA, prenela je RTCG.

Ispostavlja se, kako kažu, da su Demokrate na ovaj način želele samo opstrukciju, "zaslepljeni patološkom mržnjom prema GP URA i njenom lideru Dritanu Abazoviću".

URA podseća da su nudili rekonstrukciju 43. Vlade, a da su Demokrate to odbacile i time vratile mehanizam u ruke Ðukanoviću.

- Uzgred Demokrate su opstruirale pregovore o novoj vladi izbegavajući da za sedam sastanaka donesemo konkretna rešenja i sa svojim besmislenim zahtevima minirale čitav proces - poručio je pokret URA.

Nesporna je, kažu oni, činjenica i da Miodrag Lekić ima podršku GP URA za novog mandatara jer je Predsedništvo taj predlog juče potvrdilo na glasanju, ali i donelo odluku da se ne potpisuje bilo kakav dokument do konačnog dogovora i preciziranja svih stvari.

- Ðukanović je ovim činom pokazao nedemokratski karakter, samovolju i autokratski manir, jer Ustavom i zakonima nije predviđeno da se za imenovanje mandatara Vlade potpisi moraju skupiti. Bez potpisa poslanika određeni su gotovo svi mandatari vlada u Crnoj Gori. U ovom trenutku najvažnija stvar za i dalje aktuelni sastav parlamenta jeste da se postigne konsenzus oko izbora Sudskog saveta i sudija Ustavnog suda kako zbog EU puta Crne Gore tako i zbog regularnosti izbornih procesa koji slede - poručuje GP URA.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 1 godinu

Назовимо ствари правим именом; поглавник ђукановић извршио је државни удар!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija