• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

21.09.2022

12:05

"RUSIJA ĆE POKUŠATI DA UNIŠTI UKRAJINU!" Dramatična poruka iz Poljske, Moravjecki spominje promenu granica i NATO

Tanjug/AP

Vesti

"RUSIJA ĆE POKUŠATI DA UNIŠTI UKRAJINU!" Dramatična poruka iz Poljske, Moravjecki spominje promenu granica i NATO

Podeli vest

Rusija će pokušati da uništi Ukrajinu i promeni njene granice, izjavio je danas poljski premijer Mateuš Moravjecki, komentarišući delimičnu mobilizaciju koju je u obraćanju naciji najavio predsednik Rusije Vladimir Putin


"Učinićemo sve što možemo, zajedno sa našim saveznicima, kako bi NATO u većoj meri pomogao Ukrajini, kako bi mogla da se brani", rekao je Moravjecki, prenosi Rojters.


Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je danas prvu mobilizaciju u Rusiji od Drugog svetskog rata i upozorio Zapad da će Moskva odgovoriti snagom svog ogromnog vojnog arsenala ako nastavi sa "nuklearnom ucenom".

 

Foto: Olivier Hoslet, Pool Photo via AP

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da se delimična mobilizacija, koju je najavio Putin, odnosi na lica koja imaju vojno iskustvo i najavio da će biti pozvano 300.000 rezervista.



Obraćanje Putina i Šojgua usledilo je nakon što su samoproglašene Luganska Narodna Republika, Donjecka Narodna Republika, Hersonska i Zaporoška oblast, u Ukrajini najavile da će od 23. do 27. septembra biti odžani referendumi za ulazak u sastav Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stojan

pre 1 godinu

Burzer, Poljak, treba da zn da oni nece unistiti ono sto im istorijski pripada. A to sto su ga ti iz Evrope nahuskali da prica nebuloze,to je njegova zabluda I primer da ne koristi zdrav razum.

OEBS: REFERENDUMI U UKRAJINI BIĆE NEZAKONITI!
Planeta

OEBS: REFERENDUMI U UKRAJINI BIĆE NEZAKONITI!

Najviši zvaničnici Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) osudili su danas planove za održavanje referenduma u oblastima u Ukrajini koje su pod kontrolom proruskih snaga, saopšteno je danas iz te organizacije

21.09.2022

11:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija