• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2022

17:45

"JEDINO JE RUSIJA ŽELELA RAT"! Bajden na Generalnoj skupštini UN žestoko napao Putina!

AP/Photo

Vesti

"JEDINO JE RUSIJA ŽELELA RAT"! Bajden na Generalnoj skupštini UN žestoko napao Putina!

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden danas je izjavio da je Rusija bestidno prekršila suštinske principe povelje Svetske organizacije "brutalnim i nepotrebnim ratom" u Ukrajini

U obraćanju na Generalnoj skupštini UN on je dodao da niko nije pretio Rusiji, kao i da je jedino ona želela rat, kao i da je u pitanju rat jednog čoveka, preneo je Rojters.

Bajden je istakao i da je cilj rata da potpuno uguši pravo Ukrajine da postoji kao država i kao narod.

Predsednik SAD je rekao da bi zbog izveštaja o ruskom zlostavljanju civila u Ukrajini "trebalo da vam se sledi krv".

On je, takođe, kazao da nove nuklearne pretnje ruskog predsednika Vladimira Putina Evropi pokazuju "nepromišljeno zanemarivanje" odgovornosti njegove nacije kao potpisnice Ugovora o neširenju nuklearnog oružja.

Bajden je naveo da se nuklearni rat ne može dobiti i da se nikada ne sme voditi.

- Bićemo solidarni protiv ruske agresije. Tačka - naglasio je Bajden.

On je kritikovao Rusiju zbog zakazivanja "lažnih referenduma'''' ove nedelje na teritoriji koju je nasilno zauzela u Ukrajini.

Bajden je pozvao sve nacije, bilo da su demokratije ili autokratije, da se izjasne protiv ruske "invazije" i da podrže napore Ukrajine da se odbrani.

On je govorio i o posledicama koje je ruska "invazija" izazvala na snabdevanje hranom u svetu, obećavši 2,9 milijardi dolara globalne pomohi za bezbednost hrane - za rešavanje nestašice izazvane ratom i posledicama klimatskih promena.

Bajden je pohvalio posredovanje UN za stvaranje koridora za izvoz ukrajinskog žita morskim putem i pozvao da se sporazum nastavi uprkos sukobu koji je u toku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
master

pre 1 godinu

A ti matori si mislio da treba da udjete u rusiju preko ukraine, cisto samo da usetate, nisi ti pri svojoj pameti, to svi znaju.

inspektor

pre 1 godinu

ja ne znam cim se vi blejogradjani i estradni sponzorasi i praznoglavi samonazvani obavestajci bavite , ja ove dokaze o americkoj agresiji imam vec 30 godina i dostavljeni su mi odmah posle prezentacije u Vasingtonu , evo vam pravni dokaz i priznanje americko-engleskog rimskoimperijalnog planiranog zlocina , ovaj dole video link iz pentagona , poslusajte na tajmingu 30min 35sec - 31min 35sec : https://www.c-span.org/video/?182105-1/the-pentagons-map-powerpoint-presentation

dera

pre 1 godinu

E da sam juče umro ne bi znao da je USA toliko protiv rata , sad mi je mnogo lakše , mislim sad mogu da umrem ima ko će da brine o miru i blagostanju . ??????????????????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija