• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.09.2022

09:45

TRESLO SE TLO! Snažan zemljotres jačine 6,7 Rihtera pogodio Meksiko

AP/Tanjug

Vesti

TRESLO SE TLO! Snažan zemljotres jačine 6,7 Rihtera pogodio Meksiko

Podeli vest

Zemljotres jačine 6,8 stepeni pogodio je danas Meksiko, nekoliko dana nakon snažnog potresa u kojem su poginule dve osobe i oštećene stotine zgrada

Stanovnici glavnog grada Meksiko Sitija izašli su na ulice nakon što su se zatresle zgrade i oglasila sirena za opasnost, prenosi Rojters.

Gradonačelnica Klaudija Šajnbaum rekla je da za sada nema izveštaja o materijalnoj šteti.

Epicentar zemljotresa, čiju je jačinu američka Služba za geološki nadzor prvobitno procenila na sedam stepeni, bio je na dubini od 27,7 kilometara.

U snažnom zemljotresu jačine 7,6 stepeni koji je u ponedeljak pogodio zapadnu obalu Meksika poginule su dve osobe, a 10 ih je povređeno.



Taj zemljotres se dogodio na dan kada su Meksiko u prošlosti pogodila dva zemljotresa.

U razornom potresu 19. septembra 1985. godine život je izgubilo više holjada ljudi, dok je u zemljotresu koji je istog datuma 2017. pogodio Meksiko stradalo 350 osobe.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OPET SE TRESLO U MEKSIKU!
Planeta

OPET SE TRESLO U MEKSIKU!

Zemljotres jačine 5,8 stepeni po Rihteru pogodio je region Mičoakan u Meksiku, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar

20.09.2022

11:48

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija