• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

22.09.2022

18:44

ZAHAROVA SE OBRUŠILA NA BAJDENA, PRIPISAO JE PUTINU REČI KOJE ON NIJE REKAO! Rusija nije pretila nikome nuklearnim oružjem!

Vesti

ZAHAROVA SE OBRUŠILA NA BAJDENA, PRIPISAO JE PUTINU REČI KOJE ON NIJE REKAO! Rusija nije pretila nikome nuklearnim oružjem!

Podeli vest

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je „nepristojnim" nepravilno citiranje Putinovog govora o „nuklearnoj pretnji" od strane američkog predsednika Džozefa Bajdena

- Što se tiče govora predsednika Sjedinjenih Država, smatram apsolutno nepristojnim način na koji je počeo... Počeo je, navodno, sa „citiranjem" predsednika Rusije. Mi smo, kao i uvek, počeli da proveravamo Bajdenove reči - rekla je Zaharova.

Prema rečima Zaharove, Bajden je ruskom predsedniku „pripisao" reči da „naša zemlja preti svetu nuklearnim oružjem".

- To je apsolutno propagandna karika koja se nameće javnosti, javnom mnjenju, suprotno onome što je u stvari rečeno - zaključila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova.

Bajden je prethodne noći, govoreći sa govornice Generalne skupštine UN, rekao da je ruski predsednik navodno otvoreno pretio upotrebom nuklearnog oružja, čime Moskva zanemaruje režim njegovog neširenja.

Podsetimo, Vladimir Putin je juče u obraćanju naciji izjavio da će Rusija "svim sredstvima koja su nam na raspolaganju osigurati svoj suverenitet". Međutim, nije pominjao nikakvo nuklearno oružje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BELA KUĆA: Ozbiljno smo shvatili Putinove reči danas!
Planeta

BELA KUĆA: Ozbiljno smo shvatili Putinove reči danas!

Sjedinjene Američke Države ozbiljno shvataju reči predsednika Rusije Vladimira Putina o nuklearnom oružju, ali za sada ne vide potrebu da se poveća spremnost sopstvenih snaga za strateško odvraćanje, izjavio je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi u intervju za televiziju Ej-Bi-Si

21.09.2022

15:36

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija