• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti

22.09.2022

22:56

HOĆE LI SE CRNA GORA REŠITI MILA?! Parlamentarna većina potpisala inicijativu za razrešenje Đukanovića

Beta

Vesti

HOĆE LI SE CRNA GORA REŠITI MILA?! Parlamentarna većina potpisala inicijativu za razrešenje Đukanovića

Podeli vest

Poslanici Demokratskog frontra, Demokratske Crne Gore, Ujedinje i Prave Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Pokreta za promjene (PzP) i CIVIS-a potpisali su Predlog za pokretanje postupka za utvđivanje da li je predednik Crne Gore povredio Ustav, odnosno postupak za razrešenje predsednika Crne Gore Mila Đukanovića

Ta inicijativa je dostavljena predsednici Skupštine Danijeli Đurović , a tu informaciju „Vijestima“ je potvrdio poslanik DF-a Jovan Vučurović.

- Predsednik Crne Gore povredio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao na razgovore o mandataru za sastav Vlade sve predstavnike političkih partije zastupljenih u u Skupštini Crne Gore, a što je bio dužan da učini. Naime, poziv nisu dobile partije Demos, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Radnička partija, i savez građana CIVIS, dok je pozvana Liberalna partija koja ima jednako mandata kao i prethodno nabrojane stranke. Takvu selektivnost Ustav Crne Gore ne poznaje - navodi se u dokumentu.

Kako je navedeno, parlamentarna većina konstatuje da Đukanović tim činom nije pozvao na razgovor ni Miodraga Lekića koji je dogovorom parlamentarne većine dobio podršku 41 poslanika da bude mandatar za sastav nove Vlade, a koji je kao predsednik partije Demos njen predstavnik, što je jasna povreda najvišeg pravnog akta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Ma oće, al u k...! Milo ih zajebava već trideset godina! A sve to samo zato jer su svi ustvari nesposobni i gledaju svoje neke lične sitne interese! Večito neke nesloge i razlike! Kod njih će uvek biti kako im neko drugi kaže! Nema tu ni "d" od države, nula! Samo obični podanici, poslušnici, izdajnici i kukavice! To su oni! Sve suprotno od onoga za šta hoće da se predstave! Naravno na čelu sa Milom!

Baki

pre 1 godinu

Daće bog da se jednom svi Srbi i Pravoslavci slože i Mila i Milogorce jednom za svagda sklone iz Crne Gore !! Treba da mu posle ukinu poslanički imunitet i izvedu pred lice pravde i osude za sve krađe da ispitaju poreklo imovine i bankarske račune i kriminalna dela što je radio za vreme vladavine i njegove štićenike koji su zajedno sa njim radili !!!

Dragi

pre 1 godinu

Hoće li se CG rešiti Mila? Gluposti...pa nije Crna Gora dovela Mila na vlast pre 30 godina. Mila su doveli na vlast Crkva (čitaj Amfilohije Radović) i NATO armada. Nakon 30 godina Crkva je ponovo postala Srpska Pravoslavna Crkva...znači tu postoje uslovi za "otkaz" Milu Đukanoviću. Ali šta je sa NATO-om? Milion posto NATO je i dalje za Mila. Dakle, Milo ostaje na vlasti. Prije će se otopiti snijeg sa Durmitora, no što će Mila srušiti Crna Gora. O tlme nema zbora.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija