• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.09.2022

12:29

RUSKI STRIMER RAZBESNEO EU! Danonoćno snimao samo jedan prizor, širom Evrope su ogorčeni, on poručio: Iz Rusije s ljubavlju!

pexels.com

Vesti

RUSKI STRIMER RAZBESNEO EU! Danonoćno snimao samo jedan prizor, širom Evrope su ogorčeni, on poručio: Iz Rusije s ljubavlju!

Podeli vest

Amazonova platforma Tvič (Twitch) blokirala je kanal ruskog strimera nakon što je danonoćno emitovao snimak uključenog šporeta na gas. Fid je bio praćen ruskom muzikom u očiglednom pokušaju da se troluju korisnici iz zemalja u kojima su cene gasa naglo porasle poslednjih meseci

Strim je pokrenuo korisnik po imenu russiangas1 i pokazao je kuhinju u kojoj su četiri gasna gorionika radila punom snagom satima. Ispred šporeta se mogao videti termometar koji je pokazivao publici koliko je toplo u prostoriji, a sat u pozadini je pokazivao protok vremena.

Russiangas1 je dodao natpis na snimku: "Iz Rusije s ljubavlju!“ i poručio da plaća samo 1,44 evra (1,43 dolara) mesečno za sav gas koji sagoreva. Takođe je postavio poruku u kojoj podstiče sve da budu ljubazniji jedni prema drugima i podelio link za donacije za kupovinu novog šporeta na gas.

Tvič je skinuo kanal russiangas1 zbog "kršenja smernica i uslova korićenja". Kako prenose ruski  mediji, nije jasno koje uslove je strim prekršio, ali je kanal uspeo da privuče veliku pažnju dok je bio onlajn i čak je poslužio i kao inspiracija imitatorima, uključujući kanal russiangas2 koji strimuje uključeni šporet na gas i russianhotvater koji u nedogled puni kadu toplom vodom.

Cene gasa u Evropi su porasle od početka rata u Ukrajini. Nakon što su zapadne zemlje uvele sankcije Moskvi, protok gasa iz Rusije u Evropu smanjen je drastilno. Situacija se pogoršala posle potpunog zatvaranja gasovoda Severni tok 1 prošlog meseca, zbog tehničkih problema.

Moskva je snabdevala oko 40 odsto gasa Evropske unije pre sukoba u Ukrajini. Uvoz EU iz zemlje pod sankcijama sada je ispod 9%, prema Briselu. Rastuće cene gasa zajedno sa zatvaranjem Severnog toka 1 navele su evropske vlade da sprovedu hitne mere kako bi osigurale da imaju dovoljno energije da prežive zimu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija