• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.09.2022

20:34

Oglasio se NATO i jasno stavio do znanja... Ovo će biti odgovor Alijanse na referendume!

AP/Tanjug

Vesti

Oglasio se NATO i jasno stavio do znanja... Ovo će biti odgovor Alijanse na referendume!

Podeli vest

NATO će pojačati svoju pomoć Kijevu kao odgovor na ruske "lažne" referendume koji se održavaju na teritorijama Ukrajine, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg

"Naš odgovor, odgovor NATO je da pojačamo podršku", rekao je Stoltenberg u intervjuu za Si-En-En. Kako je rekao generalni sekretar NATO, najbolji način da se okonča ovaj rat je da se dodatno ojačaju Ukrajinci na bojnom polju kako bi u nekom trenutku mogli da postignu rešenje koje je prihvatljivo za Ukrajinu i koje čuva tu državu kao suverenu, nezavisnu naciju u Evropi.

"Upravo na to treba da budemo spremni, da će Rusija iskoristiti ove lažne glasove za dalju eskalaciju rata u Ukrajini", rekao je Stoltenberg u odgovoru na pitanje o mogućem ishodu referenduma.

Foto: printscreen

Jens Stoltenberg


Dodao je da ti glasovi nemaju legitimitet i da ništa ne menjaju. "Ovo je i dalje agresivni rat Rusije protiv Ukrajine", rekao je Stoltenberg.

Danas su u 8:00 časova u samoproglašenim Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR i LNR), kao i u Hersonskoj oblasti i delovima Zaporoške oblasti u Ukrajini, koje su pod kontrolom ruskih snaga, počeli referendumi o pristupanju Ruskoj Federaciji.

Glasanje će trajati do 27. septembra, kada će početi prebrojavanje glasova, prenela je agencija TAS S.

NATO saveznici podržavaju Ukrajinu oružjem, municijom, drugom vojnom opremom i obukom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 1 godinu

Nato treba demontirati u Evropi. Evropa zasluzuje bolje.

Vladan

pre 1 godinu

Braco Srbi!Al vidite šta ova “NATO DZUKELA’Prica o suverinitetu i integritetu “FASISTICKE UKRAJINE”ovaj covek i njegova organizacija je ubila vise dece i civila nego HITLER.Braco Sebi moracemo da se udružimo sa našom pravoslavnom braćom da denacifikujemo prvo Balkan a posle Evropu

Miro

pre 1 godinu

A inače ne bi pojačali podršku :) Imperija laži.

Jastreb

pre 1 godinu

Nećete priznati referendum NAJDEMOKRATSKIJI NAČIN IZJAŠNJAVANJA a priznali ste odluku neke divlje skupštine Kosova koje ste oteli bombama od Srbije,"E MALO MORGEN" ODAVNO VAM JE REKAO ONAJ KOJI VAJ JE PRIVI POSLE 50 GODINA ZALEPIO ŠAMARČINU DA VAM I DANAS ZUJE UŠI I JOŠ UVEK POSRĆETE ALI USKORO ĆE TE BITI U NOKDAUNU MISLIM DA ĆE VAM SI ĐIPING BROJATI DO 10 I DA ĆE TO BITI KRAJ VAŠE VLADAVINE.

Jastreb

pre 1 godinu

Upamtite SLEDEĆA VELIKA ŽRTVA RATA I PROPASTI BIĆE RUMUNIJA. Oni na vlast imaju prozapadne praznoglave političare koji će svoju zemlju i narod izložiti strahotama gorim od Ukrainskih.

inspektor

pre 1 godinu

zapadna robovlasnicka nacisticka Nato alijansa kao americka imperijalna kriminalna teroristicka organizacija se nalazi ilegalno u Evropi , ne postoje referendumi ni glasovi evropskih gradjana koji legalizuju boravak nacisticke teroristicke Nato alijanse u Evropi. Evropska Unije je takjodjer nezakonita organizacija koja nema adkevat nu dokumentaciju niti glasovbe evropskih gradjana za uspostavljanje EU i evropske kancelarije u belgijskom zlocinackom leopoldijanskom robovlasnickom okrunjenom solomonsko-habsburskom monarhistickom Brizelu pod upravom zlocinacke arijevske kraljevske nacisticke kancelarije cuvenog belgijskog robovlasnika rasiste i naciste kralja Leopolda koji je pocinio najvece zlocine na svetu protiv covecanstva . Te kriminalne Nato organizacije i zocinacka EU kancelarija se plase referenduma i ne priznaju referendume jer referendumi nisu doveli EU i Nato na vlast i kriminalni okupatoski Nato zna da referendumi evvropskih gradjana u u Evropi bi isterali Nato i EU kancelariju iz Evrope .

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17