• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

24.09.2022

10:58

PRETI GLAD, RUSIJA NEĆE POBEDITI! Nemački kancelar u nedeljnoj poruci naciji najavio novi rat, ali na "drugom bojnom polju"

AP/Tanjug

Vesti

PRETI GLAD, RUSIJA NEĆE POBEDITI! Nemački kancelar u nedeljnoj poruci naciji najavio novi rat, ali na "drugom bojnom polju"

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc istakao je danas, u nedeljnoj poruci građanima, da Rusija neće pobediti u ratu u Ukrajini i da postoje "druga bojna polja" kojima se mora posvetiti međunarodna zajednica, pre svega glad, koja je velika opasnost



Govoreći o situaciji u Nemačkoj, Šolc je rekao da je Berlin doneo dalekosežne odluke vezano za snabdevanje energentima i da će proći dobro kroz predstojeći period.

„Vidimo stravične slike rata Rusije protiv Ukrajine. Slušamo vesti o razaranju i smrti. Znamo da Rusija neće pobediti u ovom ratu“, naglasio je Šolc.

On je istakao da postoje još mnoga druga bojna polja. S tim u vezi je podvukao da je glad velika opasnost, navodeći Afriku, južnu Ameriku i Aziju. Dodao je da je zbog toga rađeno sve kako bi se osigurao izvoz žitarica iz Ukrajine.

„Postoji i bitka oko pitanja kako da obezbedimo snabdevanje energentima u Evropi. Doneli smo u Nemačkoj dalekosežne odluke kako bismo obezbedili snabdevanje struje, gasom, toplotom. Danas možemo reći, proćićemo dobro kroz predstojeći period", podvukao je Šolc.

Rekao je da je novi zadatak za vladu pitanje cena struje gasa, i drugih energenata.

„Te cene su prevelike i moraju biti smanjene. Vlada će se pobrinuti za to. Uspostavili smo komisiju i razgovaramo sa svima koji uvoze gas u Evropu i Nemačku“, preneo je Šolc.

Kazao je da će i posle tog pitanje biti daljih izazova, i s tim u vezi naglasio da je važno da se primene paketi mera za rasterećenje građana.

On je podvukao da je pokrenuta „mašinerija za donošenje zakona“, koji će to osigurati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baća

pre 1 godinu

Šolc je izgleda zaboravio kako su Nemci prošli u WW2. Treba ga podsetiti.

Mito

pre 1 godinu

Šolc, kancelar o Rusiji, pitam se da li je učio istoriju i o zverstvima koje su Nemci napravili u Rusiji (SSSR-u), nad ruskim narodom uglavnom. Da ima i malo morala ne bi se javljao.

Miro

pre 1 godinu

Vesti iz firerovog bunkera. Identična kopija saopštenja pre 8 decenija.

Baća

pre 1 godinu

Opet Nemci nešto rovare. Beše jednom Hitler. Malo li je?

miro

pre 1 godinu

Kad Rusija ratuje to stravične slike rata, akad fašisti ratuju to je humanitarna pomoć je rezime jednog malog fašiste, Rusija neće pobediti ali zato hoće ruski narod.

Jastreb

pre 1 godinu

Pa i da ne pobedi, ti to nećeš ni videti ni dočekati jel ćeš zimus umreti ili od gladi ili od zime a mogu te popodrumima pojesti pacovi što bi bilo najbolje bar da prežive pravi pacovi a ne vi..

Penzioner

pre 1 godinu

Tako je i Hitler govorio da Rusija nece pobediti, pa se zna sta se desilo... Sve mi izgleda da ce se "istorija ponoviti" uskoro ....

Rade

pre 1 godinu

Ovaj čikica, 100% nešto šmrče, ali ne znam šta ? ? ? ? ?

Sumar

pre 1 godinu

Mnogo se vi sekirate za siromašne zato su od svih brodova sa hranom iz Ukraine samo 2 završila gladnima a svi ostali u bogatim zemljama. Koga i dokle laži???

ZOMA

pre 1 godinu

Uskoro će ovaj nacista drugu pricu da prica. Možda ga treba i umiriti. On pozdrav na cuvare nacistickih logora.

master

pre 1 godinu

Mr, Solts,pre nego sto Rusija izgubi rat ti/vi to necete znati, jer vas nece biti, to dobro treba da zapamtis, ako imas malo vremena nebi ti naskodilo da proucis istoriju.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija