• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

28.09.2022

16:30

POČELO JE! MELONI JASNA, ZAŠTITIĆEMO ITALIJU OD GLOBALISTA POPUT ŠVABA! Ursula fon der Lajen poručuje, BRISEL IMA MEHANIZAM DA DISCIPLINUJE RIM!

AP/Tanjug

Vesti

POČELO JE! MELONI JASNA, ZAŠTITIĆEMO ITALIJU OD GLOBALISTA POPUT ŠVABA! Ursula fon der Lajen poručuje, BRISEL IMA MEHANIZAM DA DISCIPLINUJE RIM!

Podeli vest

U svom pobedničkom govoru, nova italijanska premijerka Đorđa Meloni obećala je da će uništiti Novi svetski poredak i zaštititi Italiju od globalista poput Klausa Švaba i njegovih kolega sa Svetskog ekonomskog foruma

Istovremeno, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen poručuje da Brisel ima mogućnosti da disciplinuje Italiju ako njena buduća vlada desnog centra ne sarađuje s EU bilo je "skandalozno", smatra poljski premijer

Odlučna i borbena, neće pokleknuti?! 

U svom pobedničkom govoru, nova italijanska premijerka Đorđa Meloni obećala je da će uništiti Novi svetski poredak i zaštititi Italiju od globalista poput Klausa Švaba i njegovih kolega sa Svetskog ekonomskog foruma.

- Italija je izabrala nas. Nećemo izdati zemlju kao što nikada nismo - rekla je Meloni.

Predsednica stranke Braća Italije Đorđa Meloni (45), političarka koja je postala prvi italijanski premijer krajnje desnice od Benita Musolinija, imala je zanimljiv razvojni put od tinejdžerske aktivistkinje koja je hvalila Musolinija, do favoritkinje za prvu ženu predsednicu vlade.

Odlučna i borbena dok kritikuje Evropsku uniju, masovnu imigraciju i „LGBT lobije", ova 45. godišnjakinja je osvojila razočarane birače i izgradila snažan lični brend.

- Da - prirodnoj porodici, ne - LGBT lobijima! - govorila je Meloni gostujući na nedavnom mitingu španske krajnje desničarske stranke Voks, piše Politika.

Foto: Printscreen/youtube

Đorđa Meloni prvi je problem Brisela, moćna Italijanka ne pristaje na ucene

- Naš glavni neprijatelj danas je globalistički trend onih koji identitet i sve njegove oblike vide kao zlo koje treba prevazići. I stalno traže da se stvarna vlast prenese sa naroda na nadnacionalne entitete na čelu sa navodno prosvećenim elitama - rekla je Meloni na svom pobedničkom govoru.

Ona je dodala da se nismo borili i pobedili protiv komunizma da bismo ga zamenili novim međunarodnim režimom, već da bismo ponovo omogućili nezavisnim nacionalnim državama da brane slobodu, identitet i suverenitet svojih naroda. 

Moravjecki kritikovao EU

Poljska je bila jedna od prvih koja je pozdravila izbor vlade krajnje desnice u Italiji. Poljski premijer Mateuš Moravjecki čestitao Đorđi Meloni na njenoj „velikoj pobedi".

- Upozorenje predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da Brisel ima mogućnosti da disciplinuje Italiju ako njena buduća vlada desnog centra ne sarađuje s EU bilo je "skandalozno" - smatra poljski premijer.

Ova primedba je bila poziv na buđenje državama članicama, rekao je u nedelju šef poljske vlade, a prenosi državna novinska agencija PAP.

- Da li je ovakva Evropa kakvu želimo? Da li je to demokratija i vladavina prava? Da eurokrate u Briselu odlučuju kakva bi vlada trebala biti - upitao je on.

Foto: Olivier Hoslet, Pool Photo via AP

Mateuš Moravjecki odbio da sledi Brisel u napadu na Meloni

Odgovarao je na sugestiju fon der Lajen da bi zemlja mogla biti disciplinovana, ako nova italijanska vlada ne ispuni očekivanja politike EU.

Visoki zvaničnik je rekao da "koja god demokratska vlada želi da radi sa nama, mi radimo zajedno", dodajući da "ako stvari krenu u teškom pravcu, govorio sam o Mađarskoj i Poljskoj, imamo mogućnosti".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

Točak se zakotrljao i sva je prilika da ga više niko ne može zaustaviti. Građani EU su najzad shvatili da su korumpirane birokrate u Briselu glavni problem i da je, defakto, predaja suvereniteta svih članica EU u ruke šake CIA/NATO plaćenika katastrofalna greška koja će ih koštati ne samo smrzavanja, mraka nego i neviđene recesije, ostanka bez posla i dramatičnog pada standarda. Jedva čekam novembar i decembar i revolucije u gotovo svim zemljama EU. Tim pre što sada, sve da to i hoće, ne mogu da dobiju gas iz Rusije jer su Amerikanci preventivno minirali gasovode.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17