• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.09.2022

09:09

"IZGUBLJEN ENTUZIJAZAM ZA TOM UNIJOM"! Dodik: EU proizvodi više problema nego što donosi rešenja!

Reuters

Vesti

"IZGUBLJEN ENTUZIJAZAM ZA TOM UNIJOM"! Dodik: EU proizvodi više problema nego što donosi rešenja!

Podeli vest

Srpski član Predsedništa BiH Milorad Dodik rekao je da EU proizvodi više problema nego što donosi rešenja i da je i na ovom prostoru izgubljen entuzijazam za tom unijom

- Mislim da je EU za nas poslednjih 20 godina bila velika prevara, jer nam je stalno nudila rešenja i govorila morate to da uradite da uđete u Uniju, a to se nikada nije desilo. Mi smo davali neke naše nadležnosti, veoma smo to teško podnosili, a Evropa nam je samo ispostavljala nove račune. To će prestati posle ovih izbora - rekao je Dodik sinoć u Istočnom Sarajevu.

On je istakao i da Republika Srpska ima sve elemente države samo nema međunarodno priznanje kao nezavisna država.

- Srpska ima teritoriju, stanovništvo koje bira demokratske vlasti, efikasnu izvršnu i zakonodavnu vlast. Pokazali smo da možemo da korespondiramo sa svima onima koji žele sa nama da razgovaraju, i u regionu i u svetu - rekao je Dodik.

On je dodao da Srpska poštuje principe ljudskih prava, ali ne poštuje principe vladavine prava koje Evropa podmeće.

Kada je reč o saradnji sa drugim državama, Dodik je rekao da će se razgovarati sa onima koji žele da razgovaraju, koje drže do međunarodnog prava kao što su Rusija, Kina.

On je istakao dobre odnose sa Mađarskom, sa Srbijom, Izraelom, a veruje da će uspostaviti i dobre odnose sa novom vladom Italije.

Prema njegovim rečima, arogantnu briselsku nadobudnu administraciju, koja ovde pokušava da nametne neke svoje iluzije od pre 30 godina, polako će prestati da ih uvažava.

Dodik je rekao da Republiku Srpsku vodi u pravcu stabilnosti, mira, jačanja njenog identiteta, ustavne BiH.

- Ako ne bude ustavna BiH, onda neće biti nijedna. Republika Srpska će u tom pogledu veoma jasno definisati svoje pravce - zaključio je Dodik, a prenosi RTRS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DODIK: Odluka sa referenduma u DNR i LNR poštovaće se u RS
Balkan

DODIK: Odluka sa referenduma u DNR i LNR poštovaće se u RS

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da referendume u samoproglašenim Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR i LNR) smatra autonomnom odlukom ovih regiona i Rusije i da će se stoga u Republici Srpskoj poštovati njihov izbor i način integracije koji budu izabrali

21.09.2022

13:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija