• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.09.2022

11:39

KO "DIŽE U VAZDUH" RUSKE GASOVODE?! NATO poseduje podvodne robote koji mogu da vrše diverzije na "Severnom toku"!

AP/Photo

Vesti

KO "DIŽE U VAZDUH" RUSKE GASOVODE?! NATO poseduje podvodne robote koji mogu da vrše diverzije na "Severnom toku"!

Podeli vest

Severne zemlje NATO-a, uključujući Švedsku, Norvešku i Sjedinjene Američke Države, imaju podvodne robote koji bi mogli da se iskoriste za dizanje „Severnih tokova“ u vazduh, izjavio je bivši zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Mihail Faljejev

- Takvu diverziju bi mogla da izvrše robotska sredstva koja ne zahtevaju velike nosače, koji se mogu konfigurisati i po koordinatama i po izvorima radarskog detektovanja. Imaju ih sve severne zemlje NATO-a – Švedska, Norveška i, naravno, SAD, koje istovremeno tamo imaju i svoju flotu - rekao je on.

Zbog toga bi, prema njegovim rečima, tehnički bilo lako minirati gasovode.

- Glavna stvar je biti na pravom mestu, podesiti robota da izvrši određene radnje na određenom mestu, a zatim pokupiti robota i otploviti. To jest, sama po sebi, ova procedura je jednostavna - objasnio je Faljejev.

U ponedeljak su se istovremeno dogodili incidenti na dva ruska izvozna gasovoda u Evropu. Prema informacijama vlasti Danske i Švedske, otkrivena su dva curenja gasa na „Severnom toku“ i jedno na „Severnom toku 2“ kod ostrva Bornholm. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju ciljanu sabotažu.

Ruska strana zvanično je zatražila informacije od Danske o vanrednoj situaciji na „Severnom toku“ čim se saznalo za incident. Danske vlasti su obavestile Rusiju o eksplozijama na mestu curenja gasa. Operator „Severnog toka“, kompanija „Nord strim AG“, izvestio je da je vanredna situacija na gasovodima neviđena i da je nemoguće proceniti vreme popravke.

Rad gasovoda „Severni tok“ obustavljen je krajem avgusta zbog problema sa remontom "Simensovih" turbina izazvanih sankcijama Zapada. Međutim, gasovod je ostao napunjen gasom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
inspektor

pre 1 godinu

kancelarija Evropske Unije je nelegalna rimskosolomonska imperijalna okrunjena zlocinacka robovlasnicka kancelarija koja ometa Evropu i evropske gradjane u razvoju , ta nelegelana leppoldijanska belgijska robovlasnicka kancelarija ometa evropsku decu i ometa celu evropsku zajednicu tako da Evropa zaostaje u u obrazovanju , socijalnim integracijama , nauci , ekonomiji i energetici i takodjer EU kancelarija sa Nato nacistima i terorstima ometaju mir , stabilnost i evropsko jedinstvo naroda , religija i kultura . Oni tako destabiliziraju i probljavaju celu Evropu bas kao sto su jucer destabilizirali i unistavali Jugoslaviju i kao sto danas unistavaju Srbiju . I vi te investitore koje danas dovodite sa zapada iz Amerike kao industruja dzipova na baterije pa to su robovlasnici koji zele da Srbije funkcionise na baterije pa da nam iskljuce baterije kad god pozele , ti dzipovi i baterije ce da crkavaju svakih pet minuta na uzbrdici , i jos ce ti isti investitori amerikanci da prave te baterije u Srbiji sa najjeftinijom radnom robovskom snagom i onda te ce te iste baterije da prodaju Srbiji po troduploj ceni i od tih para ce da kupuju srpsku zemlju i naprave od Srbije novi rimskosolomonski Izrael a Srbi ce biti isterani sa svoje zemlje koju su prodali za broj na papiru koji se zove novac , i to planiraju da uvedu u celoj Evropi zato i su bombardovali ruski gasni energetski dovod za Evropu , rimskosolomonski imperijalni zapad financira naciste i teroriste i destabilizira ekonomski i energetski razvoj i energetsku nezavisnost cele Evrope a tako i Srbije , i jos uz to putem medija zaglupljuju narod i reklamiraju narkomaniju , a putem socijalnih mreza kradu u isto vreme srpsku i evrpopske mladu inteligenciju , i spijuniraju evropsku i sprsku inteligenciju putem socijalnih mreza i kradu intelektualno i naucno vlasnistvo evropskih i srpskih gradjana .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija