• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

01.10.2022

22:21

SKANDAL NA SEDNICI SB UN! Francuska pokušala da ućutka predstavnika „Gasproma“!

Tanjug/AP

Vesti

SKANDAL NA SEDNICI SB UN! Francuska pokušala da ućutka predstavnika „Gasproma“!

Podeli vest

Francuska, koja predsedava Savetom bezbednosti UN, napravila je skandal na sednici o „Severnim tokovima“, ne dozvoljavajući zvaničnom predstavniku kompanije „Gasprom“ Sergeju Kuprijanovu da se obrati na kraju sa komentarom, saopštio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri organizaciji Dmitrij Poljanski na Telegramu.

- Kraj sednice pomutio je skandal u koji je umešan predsedavajući sastankom, stalni predstavnik Francuske Nikola de Rivera. Pošto je, očigledno, izgubio živce zbog neubedljivih kritika zapadnog tabora u vezi naših pristupa, kršeći sve norme i prakse Saveta bezbednosti, on nije dozvolio portparolu 'Gasproma' Sergeju Kuprijanovu, koji je bio pozvan na događaj kao izvestilac, (posebno mu se zahvaljujem na učešću i veoma korisnom izlaganju) da odgovori na nekorektne optužbe na račun te kompanije - napisao je Poljanski na Telegramu.

Po njegovim rečima, francusko predstavništvo se takvim nastupom potpuno raskrinkalo, „jer je ranije u svim fazama poziv na dijalog i uzimanje u obzir tuđeg mišljenja bili zaštitni znak Francuza u SB UN“.

- A kad je došlo do suštine, sve se svelo na banalan pokušaj da se ućutka govornik - ocenio je Poljanski.

Po njegovim rečima, protivnici Rusije na sednici nisu očekivali da će Moskva, umesto da nekoga optuži, „izneti očigledne i neosporne činjenice i da će zamoliti da 'uključe mozak' i logično rasuđuju“.

- Zato su izgledali bledo i zbunjeno. Sednica je bila korisna u smislu promocije naših pristupa i objektivne informacije, ali nema nikakve sumnje u to da će zapadne članice Saveta, koje odavno žive u svetu koji ne priznaje istinu, gde nije važno šta se dešava, nego kako to prikazuju i interpretiraju zapadni mediji, učiniti sve da zapetljaju pravičnu i nepristrasnu istragu incidenata sa 'Severnim tokom 1' i 'Severnim tokom 2' i da proguraju apsurdnu logiku o tome da iza tih sabotaža stoji Rusija. O tome ne treba da imamo nikakve iluzije - zaključio je Poljanski.

Savet bezbednosti UN u petak je, na inicijativu Rusije, održao sastanak o situaciji sa terorističkim napadima na kracima gasovoda „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“. Iako je Kuprijanov održao govor, na kraju sednice želeo je da iznese komentare na prethodna izlaganja. Međutim, predsednik Saveta bezbednosti, stalni predstavnik Francuske Nikola de Rivera nije mu to dozvolio.

U ponedeljak su se dogodile eksplozije na dva ruska gasovoda „Severni tok“ kojima se izvozi gas u Evropu. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da je reč o ciljanoj sabotaži. Kremlj je ove incidente nazvao „diverzijom bez presedana i činom međunarodnog terorizma“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
inspektor

pre 1 godinu

UN je zlocinacka organizacija financirana od strane rimskovatikanske solomonske oligarhijske kriminalne bankarske rothschildove i rokfelerske imperije zato se i nalazi u zlocinackoj robovlasnickoj americi , soroseva marioneta i pedofilski klintonov narkodiler i epstajnov bliski prijatelj Marti Ahtisaari kao pregovarac UN je sponzorisao trgovinu ljudima i organima i raspirivao terorizam i nacizam na Balkanu i prekrsio povelju UN i ugrozio suverenu drzavu Srbiju i Jugoslaviju . ujedinjene Nacije , Marti Ahtisaari i nacisticka Nato organizacija moraju biti izvedeni pred medjunarodni srpsko-rusko-kineski narodni sud za organizirane nacisticke i teroristicke zlocine protiv covecanstva. Okupatorska rimskosolomonska klasnodiskriminativna kruna je simbol zapadnog imperijalnog okupatora mora biti uklonjena sa srpske zastave , britansk0 vatikanski solomonsko okrunjeni agent pedofil Solomon Sulejman Salman Fon Kuracdjordjewitz mora biti poslat nazad u Englesku da zajedno sa britanskim pedofilom Charlesom i Endrjuom iz Fuckingthem Palate odgovara za masovna silovanja u solomonskom haremu na devicanskim ostrvima . Nacisticka teroristicka pedofilska organizacija Nato pokusava da zastiti epstajnove i vatikanske pedofilske zlocine , ali narod sveta se budi i leopoldijanski brizelski zlocinci sada moraju biti uhapseni i izvedeni pred sud narodne pravde . Zakon mora biti jednak za sve . evo link kako UN Orgije pljackaju svet i radnicku klasu : https://www.youtube.com/watch?v=kzL5ev0vjbw

Cicka

pre 1 godinu

To je njihov manir , uvek tako urade kada nemaju argumente , odvratno, nepristojno, gadno , ne postuju nista a to se vidi po svemu sto rade , uostalom kakvi su dovoljno je videti sta radi onaj sa naocarima , njega bih smenila , da se ja pitam, interventno ., ali ne pitam se, onakvo ponasanje nije normalno , svaki psiholog ili psihijatar ce vam reci .

vladimir

pre 1 godinu

To je fracusko liberte egalite i fratrrnite velika nula zzero zzero i zzero

vladimir

pre 1 godinu

To je fracusko liberte egalite i fratrrnite velika nula zzero zzero i zzero

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija