• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

04.10.2022

17:40

ŠTA SE DEŠAVA SA RUSKOM VOJSKOM?! UKRAJINCI PROBILI FRONT KOD KRIVOG ROGA! Put za Melitopolj sada je otvoren!

AP PHOTO

Vesti

ŠTA SE DEŠAVA SA RUSKOM VOJSKOM?! UKRAJINCI PROBILI FRONT KOD KRIVOG ROGA! Put za Melitopolj sada je otvoren!

Podeli vest

Na severoistoku Hersonske oblasti, zbog proboja Oružanih snaga Ukrajine na Berislavskom sektoru i pretnje fizičkog opkoljavanja ruske grupe iz sela Dudčani i Davidov Brod, doneta je odluka o povlačenju kontingenta Oružanih snaga RF u novu linija odbrane

Pored Broda, ruske jedinice su napustile Boljšu i Malu Aleksandrovku, Staroselje, Trifonovku, Novu Kamenku, Olgino i Arhangelskoe.

Još nije sasvim jasno kako će proći nova kontakt zona. Pretpostavljamo da će danas Oružane snage RF biti stacionirane na liniji Kostromka - Borozenskoje - Milovoe. Ovo će izbeći stvaranje "kotla" i izravnati liniju fronta.

Sa stanovišta nemogućnosti održavanja odbrane u sektoru Krivog Roga, ovo je jedina prihvatljiva opcija za očuvanje ljudstva i opreme.
 
Međutim, odsustvo bilo kakvih uzvratnih dejstava i kontraofanziva u bliskoj budućnosti će stvoriti pretnju od dalje ofanzive Oružanih snaga Ukrajine na Berislav i Novu Kahovku, kao i Herson sa sektora Posad-Pokrovski i Snigirjevski. Osim toga, kontrola Oružanih snaga Ukrajine nad obalom reke Dnjepar predstavlja neposrednu opasnost za ruski kontingent na levoj obali Dnjepra.

Ukrajinske jedinice, pod uslovom da ne bude protivdejstva, moći će da izvrše desant pomoću malih čamaca i čamaca kojih imaju dovoljno. A ovo je već udar na bok grupacije Oružanih snaga RF u regionu Zaporožja i direktan izlaz na Melitopolj.

Rešavanje ovog problema trebalo bi da bude glavni prioritet i zahteva hitan odgovor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 1 godinu

to se zove taktika .. drzali su front sa 50.000 ljudi za Lugansk i Donjeck .. Ukrajinci su konacno skapirali da treba da sabiju redove i grupisu vojsku i dejstva .. Ukrajina je od pocetka imala na frontu prednost od 4:1 u ljudstvu .. ali to nisu mogli da iskoriste .. ocekuje se za 2 do 4 nedelje dolazak ruske vojske.. kada ce odnos zive sile biti 1:1 .. onda krece pravi rat .. itd ..

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

A za to vreme, dok ne dođe više ruskih vojnika, ukrajinska vojska bi mogla da vrati mnogo teritorije koja je postala deo teritorije Rusije. Plašim se da će se to dogoditi, ali se nadam da neće.

debakl ruske vojske

pre 1 godinu

Rusi su doziveli debakl nevidjenih razmera… zbrisani i pregazeni na svim poljima.. neobuceni, nemotivisani, preplaseni i obeshrabreni jacinom i organizacijom ukrajinske vojske dali su se u opstu bezaniju. Realno niko nije ocekivao bas ovoliki ruski debakl.. kako stvari stoje tesko bi odbranili i Moskvu… ostaje im jedino nuklerano oruzje a onda ce ceo svet biti protiv Rusa i to ce im biti kraj…. Istorija ce pokazati da je najveci unistitelj Rusije Putin. Verovatno ce se uskoro putinova era zavrsiti…

Abe

pre 1 godinu

Mi mislili da je Rusija RUSIJA, ali ono, Rusija ispade ipak rusija.

Miki

pre 1 godinu

Jos niste objavili da je Zelinski naredio da svi skinu u EU gace jer on dolazi.Koga ce oni da pobede, svaki dan ti fasisti gube hiljade vojnika.Zar vam nije interesantna ideja da je ta vojska genetski i hemijski pripremana za rat.Jednostavnost davanja zivota ukrajisnskih vojnika i neoplakivanje poginulih u Zelenskom ostrvu bez ikakve reakcije dovodi u sumnju zdrav razum i mogucnost ikakvog rasudjivanja.To sto rekoh je vrlo zanimljiva teza, nesto je cudno u toj ratnoj operaciji kad su u pitanju ukrajinski vojnici.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Da li je ljubimcima dozvoljen ulazak u gradski prevoz? Postoji pravilnik, evo šta kaže zakon
Društvo

Da li je ljubimcima dozvoljen ulazak u gradski prevoz? Postoji pravilnik, evo šta kaže zakon

Da li je psima i mačkama dozvoljen ulazak u gradski i prevoz pitanje je koje će uglavnom izazvati najviše polemike, rasprave, pa i svađe između dva "klana", podeljenih na "za" i "protiv". Iako na terenu možete videti vlasnike koji se voze sa svojim ljubimcima koji vire iz transportera ili naručja ili torbi, postoje i izdvojeni slučajevi gde vozači ne žele da ih prime u svoje vozilo.

07.05.2024

20:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija