• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.10.2022

15:04

SKANDAL U IRANU, UKRADENO TELO TINEJDŽERKE PA TAJNO ZAKOPANO!

AP/Tanjug

Vesti

SKANDAL U IRANU, UKRADENO TELO TINEJDŽERKE PA TAJNO ZAKOPANO!

Podeli vest

Telo tinejdžerke koja je učestvovala na protestima u Iranu i nestala u septembru, pronađeno je u mrtvačnici pritvorskog centra, a nakon što je predato porodici, ukradeno je i tajno sahranjeno prenosi BBC

Nika Šakrami, koja je živela u Teheranu i koja bi u nedelju napunila 17 godina, nestala je u septembru, a njena porodica je pozvana u subotu da preuzme njeno telo u mrtvačnici pritvorskog centra 10 dana kasnije, preneo je BBC.

Porodica je planirala da sahrani Niku u ponedeljak, ali je njeno telo ukradeno i zakopano u selu udaljenom oko 40 kilometara, rekli su izvori.

Nika, koja je učestvovala u antivladinim demonstracijama nestala 10 dana nakon protesta u Teheranu 20. septembra, a u svojoj poslednjoj poruci prijateljici rekla je da je jure snage bezbednosti, saopštila je njena rodbina za BBC.

Foto: AP/Tanjug

Antivladini protesti izbili su u Iranu u septembru nakon smrti mlade Iranke Mahse Amini (22) koju je pritvorila policija za moral.

Amini je pala u komu nekoliko sati nakon što ju je policija za moral uhapsila zbog navodnog kršenja pravila nošenja hidžaba. Protesti su počeli posle njene sahrane, proširili se širom zemlje i postali najgori nemiri viđeni u zemlji godinama unazad.

U utorak je iranski predsednik Ebrahim Raisi pozvao na jedinstvo protiv protesta koji nastavljaju da rastu, i okupljaju Irance uprkos etničkim i klasnim podelama i naporaima vlasti da ih uguše, prenosi Gardijan. Raisi je ponovio zvaničan vladin stav da su proteste pokrenuli strani provokatori, ali je priznao da su Iranci ljuti zbog određenih„neuspeha“ Islamske Republike.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija