• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

07.10.2022

15:32

AMERIČKI GENERAL: Za svega 66 milijardi dobili smo Ukrajinu koja se umesto nas bori protiv Rusije!

AP/Photo

Vesti

AMERIČKI GENERAL: Za svega 66 milijardi dobili smo Ukrajinu koja se umesto nas bori protiv Rusije!

Podeli vest

Američki general Džek Kin priznao je za televiziju „Foks njuz“ da je Vašington za svega 66 milijardi dolara uspeo da dobije „Ukrajinu koja umesto Amerike ratuje protiv Rusije“

Kako je rekao, SAD su od februara ove godine u kijevski režim investirale 66 milijardi dolara što je pomoglo prilikom naoružavanja Ukrajine i motivacije javnosti za rat protiv Rusije.

Takođe je ocenio i da je „ta investicija u Ukrajinu poprilično isplativa budući da za relativno malu sumu, iz ugla Amerike, u ratu sa Rusijom ne ginu Amerikanci već Ukrajinci.

- Pojedini republikanci sumnjaju u ispravnost naših troškova, tim pre kada je reč o Ukrajini, međutim, naš budžet iznosi šest biliona dolara, pa čak i nekoliko stotina milijardi više. To znači da smo u Ukrajinu investirali samo sitniš, svega 66 milijardi tokom godine. To je 1,1 odsto budžeta, a šta sve za to dobijamo - kazao je on.

Kin je takođe govorio i o tome šta je Amerika za te pare uspela da ostvari od februara kada je Rusija pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

- Napravili smo na granici sa Rusijom ozbiljnog protivnika Moskvi koji će se suprotstaviti ruskom rukovodstvu da širi uticaj na Istočnu Evropu, posebno kada je reč o zemljama bivšeg SSSR. To će onemogućiti ruskom lideru Vladimiru Putinu da realizuje svoje ambicije koje se ogledaju u prisvajanju pojedinih sovjetskih republika. Čak i da se to dogodilo, da je Rusija zaista prisvojila neku bivšu sovjetsku republiku, NATO bi pokrenuo rat - naveo je.

Međutim, kako je primetio, taj rat bi bio daleko veći nego ovaj koji se trenutno odvija, rizik od nuklearnog rata takođe, samim tim i posledice bi bile nepredvidive za sve strane.

- Konvecionalni rat između dve nuklearne sile – to je nešto što smo izbegavali tokom celog Hladnog rata. Stoga je investicija u Ukrajinu, koja se u interesu Amerike bori protiv Rusije, poprilično isplativa - zaključio je Kin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TT

pre 1 godinu

Rusija je prisvojila velike delove Ukrajine, zasto niste pokrenuli rat?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija