• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

09.10.2022

17:30

ZABRANITI ULAZAK I ZAMRZNUTI IMOVINU! Nemačka ministarka pozvala EU da uvede sankcije zvaničnicima Irana

Reuters

Vesti

ZABRANITI ULAZAK I ZAMRZNUTI IMOVINU! Nemačka ministarka pozvala EU da uvede sankcije zvaničnicima Irana

Podeli vest

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok pozvala je Evropsku uniju da uvede sankcije odgovornima za "brutalnu represiju nad antivladinim demonstrantima" u Iranu

Ona je zatražila zabranu ulaska u EU i zamrzavanje imovine.

Demonstracije koje su počele zbog ubistva mlade Mahse Amini, traju u Iranu već četiri nedelje.

Tokom sukoba demonstranata i snaga bezbednosti ubijeno je više desetina ljudi, a stotine uhapšeno.

"Oni koji tuku žene i devojke na ulici, pritvaraju proizvoljno ljude koji samo žele da žive slobodno i osuđuju na smrt, stoje na pogrešnoj strani istorije", rekla je Berbok za današnje izdanje lista Bild am Zontag.

Rekla je i da će uvesti zabranu ulaska "odgovornima za ovu brutalnu represiju i zamrznuti njihovu imovinu u EU".

"Ljudima u Iranu poručujemo - Stojimo i ostajemo na vašoj strani", rekla je Berbok, bez navodjenja konkretnih ljudi ili organizacija.

Poslanici EU su u četvrtak odobrili rezoluciju kojom se poziva uvodjenje sankcija protiv onih koji su odgovorni za smrt Amini i razbijaje protesta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 1 godinu

Ови би само уводили санкције. Знају ли нешта друго

Nebojsa Berak

pre 1 godinu

Dokaz da su zeleni podmetnuti od duboke drzave i da je to najekstremnije krilo nacista. Ova se svakako nece dugo naziveti a zasluzuje svakako da se s njom pozabave iranski specijalci

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija