• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2022

13:46

ZELENSKI BESAN NAKON NAPADA! Napravljeni su koraci za još veću izolaciju Rusije od sveta

AP/Photo

Vesti

ZELENSKI BESAN NAKON NAPADA! Napravljeni su koraci za još veću izolaciju Rusije od sveta

Podeli vest

Ukrajinski zvaničnici saopštili su ranije danas da je Rusija izvela raketne napade na brojne ukrajinske gradove

Ukrajina će nastojati da konsoliduje međunarodnu podršku, ojača svoje odbrambene sposobnosti i poveća međunarodnu izolaciju Rusije nakon ruskih raketnih napada, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je da Vlada te zemlje traži odlučan odgovor Ujedinjenih nacija na ruske raketne udare širom Ukrajine, preneo je Rojters.

Zelenski je na Tviteru objavio da su "koordinisali korake sa predsednikom Poljske Andžejom Dudom".

"Radićemo na konsolidaciji međunarodne podrške, jačanju odbrambenih kapaciteta Ukrajine, obnavljanju uništenog, kao i na povećanju izolacije Rusije", napisao je Zelenski na Tviteru.

Kuleba se posle telefonskog razgovora sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom takođe oglasio na Tviteru i rekao da su "koordinisali napore na mobilizaciji odlučnog odgovora u Generalnoj skupštini UN".

Šef ukrajinske diplomatije nije izneo više detalja o razgovoru sa turskim kolegom, ali je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin nije bio "isprovociran", misleći na današnje ruske napade i dodao da krivicu ne treba prebacivati na "žrtvu agresije".

Ukrajinski zvaničnici saopštili su ranije danas da je Rusija izvela raketne napade na brojne ukrajinske gradove, a prema podacima policije Kijeva, identifikovano je pet žrtava napada, dok je 12 ranjeno, preneo je Rojters.

Nekoliko ukrajinskih gradova ostalo je bez struje i vode nakon što je desetine ruskih projektila ispaljeno na gradove širom zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija