• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2022

15:03 >> 15:07

RUSKI AMBASADOR POZVAN NA RAZGOVOR! Moldavija najavila moguće zatvaranje vazdušnog prostora

printscreen/google maps

Vesti

RUSKI AMBASADOR POZVAN NA RAZGOVOR! Moldavija najavila moguće zatvaranje vazdušnog prostora

Podeli vest

Zvaničnici Moldavije saopštili su da neće priznati rezultate referenduma na istoku Ukrajine

Ministar odbrane Moldavije Anatolij Nosati izjavio je danas da bi vlasti te zemlje mogle ponovo da zatvore vazdušni prostor, prenose RIA Novosti.

„S obzirom na trenutnu situaciju, mogu se preduzeti različite mere da bi se osigurala nacionalna bezbednost. Pošto se rakete lansiraju sa teritorije Crnog mora, one bi i u budućnosti mogle da pređu vazdušni prostor Moldavije“, rekao je Nosati za moldavske medije.

Prema njegovim rečima, odluka o zatvaranju vazdušnog prostora donosi se po odluci Komisije za vanredne situacije nakon konsultacija sa svim nadležnim organima.

Ranije danas je pres-služba Ministarstva odbrane Moldavije je saopštila da su tri krstareće rakete, koje je ispalila Rusija ka Ukrajini, prošle kroz moldavski vazdušni prostor i da je zbog toga ruski ambasador u Kišinjevu Oleg Vasnjecov pozvan na razgovor.

"Tri krstareće rakete lansirane ka Ukrajini ovog jutra iz ruskih brodova u Crnom moru, prošle su kroz vazdušni prostor Moldavije. Naložio sam da se pozove ruski ambasador da pruži objasnjenje", naveo je moldavski ministar spoljnih poslova Niku Popesku na Tviteru.

Vasnjecov je bio pozvan na razgovor u moldavsko ministarstvo spoljnih poslova i u četvrtak, kada mu je saopšteno da Kišinjev neće priznati rezultate referenduma na istoku Ukrajine, u kojima su se samoproglašene proruske teritorije pripojile Rusiji.

Moldavski parlament je 24. februara proglasio vanredno stanje, nakon što Rusija poslala oružane trupe u Ukrajinu.

Istog dana republika je zatvorila svoj vazdušni prostor, a 21. marta ograničenja su delimično ukinuta, avioni su ponovo počeli da lete u pravcu Rumunije, podsećaju RIA novosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Solo

pre 1 godinu

Pa Rusi imaju u Moldaviji njihov vojni bataljon i dva miliona Rusa najmanje tako da Moldavija samo ulazi u jos veci sukob sa Rusima i to nece da im prodje nekaznjeno..!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija