• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir/informer/N.Ć

10.10.2022

15:50

ENERGETSKI SISTEM UKRAJINE NA IVICI KOLAPSA! Ovo je detaljan spisak svih uništenih elektrana širom zemlje

Printscreen

Vesti

ENERGETSKI SISTEM UKRAJINE NA IVICI KOLAPSA! Ovo je detaljan spisak svih uništenih elektrana širom zemlje

Podeli vest

U Žitomiru su uništene dve trafostanice jačine 330kw i 110 kw časova

Elektroenergetski sistem Ukrajine doveden je na ivicu kolapsa posle današnjeg masovnog ruskog raketiranja Kijeva, centralne i zapadne Ukrajine.

Pogođene su i teško oštećene sledeće termoelektrane: CHPP-5 (Kijev), CHPP-6 (Kijev), Lviv CHP (Lviv), Burštinska TE (Ivano-Frankovska oblast) i Krivi Rog.

Kijev

U prestonici Kijevu pogođene su dve termolektrane: Termoelektrana 3 i Termoelektrana 5. Razorena je i trafostanica jačine 110 kw Volkanzaja. Najveće oštećenje pretprela je Darnicka termoelektrana

Rovno

U gradu Rovno oštećena je trafostanica Rovno jačine 330kw. Udar krstareće rakete izazvao preoterećenje na trafostanici od 110kw posle čega je usledila eksplozija i nestanak struje u čitavom gradu.

Hmeljnicki

Trafostanice Hmeljnicki jačine 330kw i 110 kw su razorene. U celom gradu nema struje. Pogotkom trafostanice od 330kw usledila je uskplozija i preki struje u mnajim trafstanicama: Rakovo, Stara, Termplast, Ozernaja, Dubovo, i vučne trafostanice Grečani

Ternopil

Razorene dve trafostanice jačine 330kw i 110kw. Nema struje u celom gradu. Uništena trafostanica Zgrbelja jačine 110kw, takođe i Glacijska, Ternopolj, Promišljena Plotiča iz koje se strujom napaja fabrika armirano betonskih proizvoda.

Sumi

Razorena trafostanica Konotop jačine 330kw. Eksplozija krstareće rakete izazvala nestanak struje u celom gradu.

Harkov

Napad krstarećima raketama izazvao nestanak struje i vode u celom gradu. Stao metro. Simultano ugašene trafostanice: Zaljutino, Harkovskaja, Losevo, kao i Termoelektrana TE-5 , kao i Zmijevska TE, Čugujevska TE- 2.

Krivoj Rog

Termoeleketrana uništena, jedna od najvećih u Ukrajini .

Žitomir

U Žitomiru uništene dve trafostanice jačine 330kw i 110 kw časova. Grad ostao bez struje.

Lavov

U Lavovu na zapadu Ukrajine uništena teromelektrana Lavov-1 i dalekovodi koji su išli prema Poljskoj pa je onemugćeno snabdevanje strojom Ukrajine iz pravca Poljske.

Ivano Frankivsk

Burštinska termoelektrana je jedna od najvažnijih elektrana u Ukraji iz koje je struja išla prema tri zemlje: Mađarskoj, Slovačkoj i Rumuniji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djole

pre 1 godinu

Ma nema frke sad ce ameri brodovima da vam isporučuju struju! Sad počinje ono što je NATO radio u Srbiji 99.god. a vi slali hrvatima S 300.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija