• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: avaz/informer/N.Ć

11.10.2022

09:36 >> 09:38

SVETSKE SILE SPREMAJU ODGOVOR! Sazvan hitan sastanak članica G7 zbog napada na Ukrajinu

Tanjug/AP

Vesti

SVETSKE SILE SPREMAJU ODGOVOR! Sazvan hitan sastanak članica G7 zbog napada na Ukrajinu

Podeli vest

U tom napadu je ubijeno 14 i ranjeno 97 osoba

Sjedinjene Američke Države (SAD) i druge sile G7 danas će održati hitne razgovore o ruskom bombardovanju Ukrajine.

Sastanak dolazi dan nakon što su ruski projektili prvi put u nekoliko meseci pogodili glavni grad Ukrajine, a predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je Moskvu da se njegova zemlja "ne može zastrašiti".

Ruske snage su u ponedjeljak izbacile više od 80 projektila prema gradovima Ukrajine u očiglednoj odmazdi za eksploziju koja je oštetila ključni most koji povezuje poluostrvo Krim s Rusijom.

Portparol njemačke vlade Štefen Hebeštrajt  rekao je juče novinarima da je kancelar Olaf Šolc razgovarao sa Zelenskim i uverio ga "u solidarnost Nemačke i ostalih država G7".

Američki predsednik Džo Bajden u međuvremenu je oštro osudio napade, rekavši da oni "pokazuju potpunu brutalnost" Putinovog "ilegalnog rata". Bela kuća je u saopštenju rekla da je Bajden razgovarao sa Zelenskim i obećao da će Ukrajinu opremiti sa "naprednim sistemima protivvazdušne obrane".

Britanska premijerka Liz Tras najavila je da će na sastanku insistirati na tome da "ne smeju pokleknuti ni za jotu" u svojoj podršci Kijevu. Članicama G7 na sastanku će se pridružiti i Zelenski. Ukrajinski ministar inostranih poslova Dmitro Kuleba rekao je da su udari pokazali da je Moskva "očajna" nakon niza neugodnih vojnih neuspeha.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dedefefe

pre 1 godinu

odmazda na odmazdu na odmazdu... ajde vise, stiskajte tu dugmad pa da se ne mucimo vise...

Doca

pre 1 godinu

Lako je iz daljine bodriti one jadne ljude na koje padaju bombe. Tako smo mi živeli 76 dana i nekoliko godina sankcija. Kad ste toliko jaki uđite vojno i branite Ukrainu. Znate da se istresate na malim narodima. Da sam na mestu EU napao bih Rulke bez problema.Prpa a? A Srbiju možete sa 16 na 1?

OVO NIKAKO NE VALJA! Posle Putinovog obraćanja skočila cena nafte!
Planeta

OVO NIKAKO NE VALJA! Posle Putinovog obraćanja skočila cena nafte!

Cene nafte porasle su skoro na 92 dolara nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio delimičnu mobilizaciju, izražavajući zabrinutost da bi eskalacija rata u Ukrajini mogla ugroziti snabdevanje naftom i plinom. Na londonskom je tržištu cena barela nakon podneva bila viša za 1,35 dolara nego na jučerašnjem zatvaranju i iznosila je 91,97 dolara. Juče je zaključila trgovinu u gotovo istom minus, piše Hina, pozivajući se na Rojters

21.09.2022

18:19

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija