• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

11.10.2022

13:02

TIGAR LJUDOŽDER UBIJEN U INDIJI! Zaustavljen teror,  200 policajaca učestvovalo u akciji, krvožednu zver najpre isterali iz šume, a zatim sa više hitaca ustrelili

Vesti

TIGAR LJUDOŽDER UBIJEN U INDIJI! Zaustavljen teror, 200 policajaca učestvovalo u akciji, krvožednu zver najpre isterali iz šume, a zatim sa više hitaca ustrelili

Podeli vest

Mužjak bengalskog tigra, koji je samo u prethodnih mesec dana pojeo šest ljudi u indijskoj saveznoj državi Bihar, a ukupno najmanje devet, likvidiran u akciji u kojoj je učestvovalo 200 policajaca i lovaca

Trogodišnji mužjak bengalskog tigra likvidiran je u subotu uveče u velikoj akciji indijske policije nakon što je prethodno zaklao i pojeo najmanje devet osoba u saveznoj državi Bihar. Divlja zver, koju su lokalci nazvali "ljudožder iz Čamparana", mesecima je terorisao meštane istoimenog regiona na severoistoku Indije, a samo u poslednjih 30 dana ubio je šest ljudi, među kojima i dvoje dece. 

Hajka na slonovima

Mediji navode da je u akciji učestvovalo oko 200 policajaca, lovaca i lokalnih stanovnika, koji su isterali tigra iz obližnje šume i potom ga lišili života sa više hitaca iz puške. Prilikom hajke na divlju mačku korišćeni su i slonovi.

Kako su saopštili indijski zvaničnici, bengalski tigar je svoju prvu žrtvu napao, ubio i pojeo još u maju ove godine, ali je u poslednjih mesec dana njegov teror postao znatno učestaliji. Tako je prošle srede tokom noći upao u jednu kuću u Čamparanu i praktično iz kreveta izukao 12-godišnju devojčicu, da bi je potom raskomadao i pojeo u dvorištu. Samo tri dana kasnije, u subotu ujutro, na ulici je zaklao neimenovanu ženu (35) i njenog osmogodišnjeg sina, posle čega su vlasti pokrenule najmasovniji lov na tigra u poslednjih nekoliko godina.

Lokalne vlasti pokušale su pre tri nedelje da uspavaju tigra, uhvate ga i presele na drugu, manje naseljenu lokaciju, ali kako im to nije uspelo, zver je nastavila da teroriše stanovništvo. Građani u ugroženim područjima kritikovali su policiju zbog nesposobnosti da likvidira divlju mačku i na taj način obezbedi meštanima normalan život, a nakon što su u razmaku od samo nekoliko dana stradala dva deteta, odlučeno je da se organizuje ogromna potera za "ljudožderom iz Čamparana". 

Stradala dva deteta

Tigar je prošle srede ubio i pojeo devojčicu (12), a u subotu ženu (35) i njenog osmogodišnjeg sina

Uhvaćen u zamku

- U hajci je ukupno učestvovalo oko 200 policajaca, lovaca, šumara, kao i lokalnih građana koji su se dobrovoljno prijavili da pomognu kako bi se teror bengalskog tigra najzad okončao. Lovci su bili podeljeni u osam grupa, a pojedini pripadnici policije su na slonovima ušli u šumu, kako bi isterali zver na čistac. Posle višečasovne potrage, tigar je konačno uhvaćen u zamku i na mestu ubijen sa više hitaca iz puške. Bio je star oko tri godine i u poslednjih mesec dana je potpuno pomahnitao, ugrožavajući meštane gotovo svakodnevno - rekao je medijima direktor rezervata tigrova "Valmiki" u Čamparanu, u kojem je zver živela.

Procenjuje se da 70 odsto svetske populacije tigrova živi u Indiji, odnosno da ih u toj zemlji u rezervatima ima tačno 2.967. Od subote uveče, u stvari, jedan manje. 

Za pet godina zveri ubile 225 ljudi

Prema zvaničnim podacima indijskih vlasti, od 2014. do 2019. tigrovi su u toj zemlji ubili najmanje 225 ljudi, odnosno između 40 i 50 osoba godišnje. Iako su smešteni po rezervatima, aktivisti iz udruženja za zaštitu prirode tvrde da poslednjih decenija ljudska naselja ubrzano niču oko šuma i drugih prirodnih staništa divljih mačaka, zbog čega neminovno dolazi do "sudara" tigrova i lokalnog stanovništva. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija