• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.10.2022

13:49

ISTORIJSKI SPORAZUM NA BLISKOM ISTOKU! Hezbolah prihvatio predlog razgraničenja Izraela i Libana

Vesti

ISTORIJSKI SPORAZUM NA BLISKOM ISTOKU! Hezbolah prihvatio predlog razgraničenja Izraela i Libana

Podeli vest

Liban i Izrael dobili su konačni predlog sporazuma o pomorskoj granici, uz posredovanje SAD, koji zadovoljava sve njihove zahteve

Libanski Hezbolah je saglasan sa sporazumom o demarkaciji libanskih pomorskih granica sa Izraelom, uz posredovanje SAD, izjavila su danas dva visoka neimenovana libanska izvora.

Jedan visoki zvaničnik libanske vlade i jedan zvaničnik blizak Hezbolahu rekli su da je ta grupa pristala na uslove sporazuma i smatra da su pregovori gotovi, preneo je Rojters.

Izraelski premijer Jair Lapid potvrdio je ranije danas da su Izrael i Liban postigli istorijski sporazum o pomorskoj granici.

"To je istorijsko postignuće koje će ojačati bezbednost Izraela, upumpati milijarde u izraelsku privredu i obezbediti stabilnost naše severne granice", precizirao je Lapid.

Libanski predsednik Mišel Aun naveo je da su odredbe finalnog predloga sporazuma, koje je poslao američki izaslanik Amos Hostin, prihvatljive za Liban i nada se da će sporazum čim pre biti objavljen, navodi se u saopštenju libanskog predsedništva u koje je Rojters imao uvid.

Aun je saopštio da će održati konsultacije s premijerom i predsednikom parlamenta pre nego što zauzme definitivni stav o sporazumu.

Sporazum s Libanom će se naći pred Lapidovim bezbednosnim kabinetom i vladom u sredu, pre nego što ga razmotri parlament.

Liban i Izrael dobili su konačni predlog sporazuma o pomorskoj granici, uz posredovanje SAD, koji zadovoljava sve njihove zahteve i koji bi mogao da dovede do istorijskog sporazuma, saopštili su danas pregovarači iz dve zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija