• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2022

13:04

NATO ZAPRETIO RUSIJI! Nuklearni rat nećete dobiti, spremite se za teške posledice

Vesti

NATO ZAPRETIO RUSIJI! Nuklearni rat nećete dobiti, spremite se za teške posledice

Podeli vest

Stoltenberg je poručio da su pretnje Rusije opasne i bezobzirne

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da bi upotreba nuklearnog oružja male snage u Ukrajini, imala ozbiljne posledice po Rusiju.

Upitan da kakav bi bio odgovor ukoliko Rusija upotrebi nukelarno oružje bilo gde, Stoltenberg je rekao da je NATO defanzivna alijansa i da je tu da spreči konflikt ili rat.

"Stoga, ojačali smo našu moć odvraćanja kako bismo poslali vrlo jasnu poruku Rusiji da smo tu da zaštitimo i odbranimo sve članice Alijanse. Videli smo spekulacije o upotrebi nuklearnog oružja malog dometa u Ukrajini i jasno smo stavili do znanja Moskvi da će ovo imati ozbiljne posledice po Rusiju", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare uoči početka dvodnevnog sastanka ministara odbrane NATO.

On je podsetio da Rusija "zna da se nukelarni rat ne može dobiti, niti da ikada sme da dođe do toga".

"Takođe, pažljivo pratimo rusku nuklearnu poziciju. Nismo videli nikakve promene u nuklearnoj poziciji Rusije, ali ćemo ostati na oprezu, pratićemo pažljivo sve zbog nuklearnih pretnji, nuklearne retorike. Skrivene pretnje Rusije su opasne i bezobzirne", poručio je Stoltenberg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Setac

pre 1 godinu

Mislim da nuklearno oruzije nece bitu upotrebljeno u Ukrajini jer NEMA potrebe. Ako bude - prva meta ce biti London. I tu ce se sve zavrsiiti. AKO Britanci uzvrate - vise ih nece biti, a Rusije ce biti pogodjena trecina teritorije. AKO Amerika uzvrati - nece je biti ,kao ni Rusije... Tako da ce steta biti " samo" London I da se Tu stane ! To se zna ! Tako da je najbolje( za London) da se smire strasti I da se pregovara ! Tacka .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija