• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

12.10.2022

16:50

"NIKAD NE RECI NIKAD"! Putinov pomoćnik poslao jasnu poruku Zelenskom!

AP photo

Vesti

"NIKAD NE RECI NIKAD"! Putinov pomoćnik poslao jasnu poruku Zelenskom!

Podeli vest

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov prokomentarisao je odbijanje predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da pregovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom krilaticom „nikad ne reci nikad“

- Svima su poznate izjave Zelenskog o tome da neće voditi pregovore sa Putinom. S tim u vezi, podsetiću na poznatu frazu: 'Nikad ne reci nikad" - rekao je Ušakov.

Prema njegovim rečima, Kremlj očekuje da će predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na sastanku sa ruskim liderom u Astani 13. oktobra zvanično izložiti Putinu poslednje inicijative Ankare po pitanju rešavanja situacije u Ukrajini.

- Održaće se važan sastanak, to je sastanak sa Erdoganom. Podsetiću na posredničku ulogu Turske. Ankara prilično uspešno igra takvu ulogu u kontekstu pitanja, povezanih sa Ukrajinom. Sada mnogi govore da su Turci spremni da iznesu i druge inicijative u kontekstu rešavanja ukrajinskog sukoba - rekao je pomoćnik ruskog lidera.

Ušakov je precizirao da se u medijima uglavnom govori o nekoliko inicijativa – „prvo, Turci predlažu da budu posrednici i polaze od toga da, ukoliko dođe do nekih pregovora i kontakata, da će se oni održati na njihovoj teritoriji – u Istanbulu ili Ankari“.

- Mislim da se može očekivati da će Erdogan i zvanično izneti te predloge kojih je sve više u medijima. Tamo se pominju različiti formati: Rusija, SAD, vodeće zemlje zapadne Evrope. Ali to za sada nije ništa više od medijskih vesti. Sve ide ka tome da Turci neće propustiti svoje prilike i da će nešto predložiti - smatra pomoćnik ruskog predsednika.

Ušakov je takođe podsetio da se Turska principijelno ne pridružuje zapadnim sankcijama protiv Rusije, što daje podsticaj trgovinsko-ekonomskoj saradnju dve zemlje.

Trgovinski promet između dve zemlje 2021. godine porastao je za 57 odsto i dostigao je 33 milijarde dolara, a u periodu od januara do jula ove godine skočio je za još 80 odsto, saopštio je Ušakov.

Početkom oktobra ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je ukaz o stupanju na snagu odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemogućnosti vođenja pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Komentarišući ovu odluku, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će pregovori sa Ukrajinom morati da sačekaju promenu stava aktuelnog predsednika zemlje ili njegovog naslednika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

a sa kim da p[regovara Putin sa propalim glumcicem ciji mozak moze da radi samo sviranje klavira p...... to je njegov domet

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija