• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

14.10.2022

11:32

ORBAN BESAN NA AMERIKANCE, ZAPRETIO IM DA NE DIRAJU TURSKI TOK! Rusija ne oseća sankcije, Amerika je na dobitku, samo Evropa gubi!

AP/Photo

Vesti

ORBAN BESAN NA AMERIKANCE, ZAPRETIO IM DA NE DIRAJU TURSKI TOK! Rusija ne oseća sankcije, Amerika je na dobitku, samo Evropa gubi!

Podeli vest

Mađarski premijer istakao je da će svaki napad na Turski tok tretirati kao teroristički čin

Premijer Mađarske Viktor Orban pozvao je danas Rusiju i Ukrajinu na prekid vatre i apelovao na nadležne u tim zemljama da započnu mirovne pregovore.

„Ima onih koji govore o tome da moraju da dobiju rat, ali neki drugi, uključujući Mađarsku, kažu da je potrebno hitno primirje praćeno mirovnim pregovorima“, rekao je premijer Mađarske.

Orban je u intervjuu za mađarski radio rekao da će prekid vatre i mirovni pregovori rezultirati ekonomskim olakšanjem za sve, prenosi MTI.

"Sve dok traje rat i dok Zapad odgovara sankcijama, ni inflacija ni cene energije neće pasti", ukazao je Orban.

Orban je rekao da je Brisel "zabrljao" sa sankcijama i da one nisu bile pažljivo usaglasene, što je dovelo do inflacije i da će zbog toga ispaštati Mađarska kroz povećanja cena energenata.

Premijer Mađarske je istakao i da sankcije izazivaju "sve veće nezadovoljstvo" i da Budimpešta više nije sama kada postavlja pitanje "u čijem interesu su one donete".

"Moramo postaviti pitanja našim američkim prijateljima, o tome ko ima koristi od trenutne situacije, jer mi Evropljani sigurno gubimo, vi dobijate, dok Rusi jedva da trpe ikakve gubitke", izjavio je Orban.

Orban je rekao i da je eksplozija gasovoda Severni tok teroristički čin i, ako je bilo koja država u tome imala ulogu, ta država je teroristička država.

Poslednji gasovod velikog kapaciteta koji isporučuje ruski gas u Evropu sa juga je Turski tok, istakao je on.

"Ukoliko iko pokuša da uništi Turski tok ili ga stavi van funkcije, Mađarska će na to gledati kao na teroristički čin i delovati skladno tome", istakao je Orban.

Orban se dotakao i problema sa migrantima i dodao da će Mađarska učiniti sve da zaštiti svoju granicu sa Srbijom od ilegalnih prelazaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuk07

pre 1 godinu

To Orbane svaka ti je ko Njegoseva nego niko to ne želi da čuje.Pravda uvek pobedjuje da si ti nama zdrav i živ ti ces biti veliki svedok ovoga sto radi zapad. Unistavanje hriscanstva.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija