• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.10.2022

16:56

MODERNIZACIJA KAO CENTRALNI ZADATAK! Najvažnije tačke izveštaja Si Đinpiga nacionalnom kongresu!

AP Photo/Mark Schiefelbein

Vesti

MODERNIZACIJA KAO CENTRALNI ZADATAK! Najvažnije tačke izveštaja Si Đinpiga nacionalnom kongresu!

Podeli vest

Dvadeseti nacionalni kongres Komunističke partije Kine (KPK) otvoren je u nedelju ujutru u Velikoj sali naroda u Pekingu

Si Đinping je danas podneo izveštaj 20. nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine. 

U nastavku su neki od najvažnijih detalja iz izveštaja:

Značajnih  pet godina 

Pet godina od 19. nacionalnog kongresa KPK bilo je zaista značajno i izvanredno.

Centralni komitet Partije sprovodi strategiju nacionalnog podmlađivanja usred globalnih promena neviđenih u jednom veku, sa velikim strateškim planovima za unapređenje dela Partije i zemlje.

Istorijska dostignuća u protekloj deceniji

KPK je povela Kinu na novi put ka izgradnji moderne socijalističke zemlje u svakom pogledu.

Pod rukovodstvom Centralnog komiteta Partije, cela Partija, vojska i kineski narod okupljeni su da izvedu veliku borbu sa mnogim novim karakteristikama vremena. 

Otvaranje novih poglavlja u prilagođavanju marksizma kineskom kontekstu

Svečana je istorijska odgovornost današnjih kineskih komunista da nastave da otvaraju nova poglavlja u prilagođavanju marksizma kineskom kontekstu i potrebama vremena.

Od 18. nacionalnog kongresa CPC, sa hrabrošću da izvrši teorijska istraživanja i inovacije, KPK je, iz potpuno nove perspektive, produbila svoje razumevanje zakona koji su u osnovi upravljanja komunističke partije, razvoja socijalizma i evolucije ljudsko društvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija