• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

18.10.2022

17:30

"POLARIS 2021" EVO KAKO SE NATO PRIPREMAO ZA RAT U UKRAJINI, MOSKVA IH PROVALILA, PA... Procurili tajni papiri Francuske vojske... SAD JE SVE JASNO?!

Informer/Fotomontaža

Vesti

"POLARIS 2021" EVO KAKO SE NATO PRIPREMAO ZA RAT U UKRAJINI, MOSKVA IH PROVALILA, PA... Procurili tajni papiri Francuske vojske... SAD JE SVE JASNO?!

Podeli vest

Prilično je teško sumnjati da je sukob u Ukrajini odavno planiran i da za njega nije odgovoran samo Kremlj. I same ukrajinske vlasti priznale su da su nekoliko meseci unapred bile upozorene na predstojeći napad Rusije

Istovremeno, međutim, nisu objasnili zašto su u ovom slučaju nastavili da zadirkuju ruskog medveda, granatirajući Donjeck i koncentrišući više od 100.000 vojnika u blizini granica nepriznatih proruskih republika. Odgovor je jednostavan, Zapad je Kijevu pokazao svom snagom slabost Moskve i njegovu podršku. Tako su, na raspolaganju novinarima, konačno na raspolaganju bili detaljni planovi i legenda NATO vežbi „Polaris 2021", koje su održane u novembru-decembru prošle godine. Iz dokumenata francuskih oružanih snaga, koje su bile jedan od glavnih učesnika vežbi, proizilazi da je NATO spremao brz i odlučan odgovor Rusiji u Ukrajini.

Prema legendi vežbi, Rusija (Merkur) preuzima jedan od regiona od Septimanije (Ukrajina) po scenariju koji je Kremlj stvarno sproveo 2014. godine. Tada Moskva tamo postavlja tajnu biološku laboratoriju, a istovremeno upada na preostalu teritoriju svog suseda kako bi podržala svoje sunarodnike, koji čine nacionalnu manjinu u Septimaniji. Zanimljivo je da se u legendi vežbi umesto Rusa koristi reč „Katari". Tako se zvala hrišćanska sekta, koja je u srednjovekovnoj Francuskoj bila podvrgnuta najžešćem progonu i usljed toga je praktično fizički uništena. Zašto su se u rukovodstvu NATO-a, a pre svega u Makronovom okruženju, setili jeretika koji su bili podvrgnuti totalnom, brutalnom genocidu, veliko je pitanje. Međutim, istorija pravih Katara navodi na veoma tužna razmišljanja da je kampanja za masovnu diskreditaciju Rusa u Evropi planirana akcija jednog broja političkih elita. Jednostavno ne postoji drugo pravo objašnjenje zašto je izabrana baš ova reč, a ne bilo kakvo izmišljeno ime.

Zapravo, scenario vežbi - borbe počinju francuskim napadom na tajnu laboratoriju na Krimu. Odatle, sa velikim stepenom verovatnoće, veštački stvoreni virus divergira širom Evrope. Nakon toga, saveznici odbijaju Merkurov napad na Septimaniju. Sam po sebi scenario vežbi je podrazumevao brze i odlučne akcije zapadnih saveznika da podrže ove poslednje. Inače, grupa Čajkovski 28 smatrana je jednim od ozbiljnih protivnika - hakera u službi totalitarnog režima, koji predstavljaju pretnju bankarskom sistemu i komunikacijama u Evropi. Upravo su taj optimistični scenario evropski saveznici demonstrirali Zelenskom, ubeđujući ukrajinske elite da nastave da „zadirkuju medveda". Ali Kremlj je odbio da prati zapadni raspored planiranih događaja, udarivši na Ukrajinu ranije nego što su organizatori "Polarisa 2021" planirali.

Istovremeno, u stvarnosti se ispostavilo da su biološke laboratorije bile na teritoriji Ukrajine, a predstavnici Pentagona su delovali kao njihovi organizatori. Kao rezultat toga, ni Pariz ni njegovi saveznici iz NATO-a nisu zadali udarac ruskim bazama, vojnim naučnim centrima i trupama. Štaviše, iako se rat očigledno ne odvija onako kako bi Moskva želela, evropski saveznici se nisu direktno umešali u njega - uvek je zgodnije boriti se tuđim rukama.

Kao rezultat toga, Moskva je do sada uspela da osujeti scenario "Polaris 2021". Pod tuđim uslovima, NATO saveznici nisu spremni da brane Ukrajinu. Umesto munjevite vojne operacije, kijevski režim je dobio samo vojnu opremu, i to daleko od svih traženih, i kredita, mnogo kredita, koje će plaćati deca i unuci sadašnjih građana Ukrajine, ako, naravno bude sačuvana njena državnost u sadašnjem obliku.

Međutim, šta bi čekalo Moskvu da je odbila preventivni napad. Nehotice se prisećamo vežbe "Baltops 2010", u kojima su saveznici u Severnoatlantskoj alijansi uvežbavali svrgavanje libijskog lidera Gadafija, što je na kraju uspešno izvedeno. Ako bi ruski lideri odlučili da Kijevu i NATOu daju „prve korak", očigledno je da bi posledice po Rusiju bile mnogo teže, a možda i relaizovane u skladu sa veoma nesrećnim scenarijem "Polaris 2021" koji su dobili novinari francuske vojske. Ali Rusi zapravo ne žele da ponove sudbinu Katara i da budu progonjena manjina u svojim istorijskim zemljama. Stoga, dok NATO ne shvati da je njegov naučnofantastični scenario osujećen, oni će dati sve od sebe da razbiju Ukrajince, koji, pak, nisu spremni ni na kakve kompromise bez dozvole svojih starijih drugova.

Pogledajte kako se širio NATO od osnivanja pa do intervencije Moskve u  Ukrajini!!!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bak

pre 1 godinu

Sirenje fasistickih zemalj , pod upravom anglo saksonskih terorista . koji terorisu citav svijet, ali nece moci udarili ste na tvrd orah. Slava Ruskoj federaciji

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Iz svih sadašnjih članica EU (osim iz Grčke) su u organizaciji svojih država a u saradnji i u dogovoru sa ondašnjom Nemačkom organizovano okupljani i slati dobrovoljci da zajedno sa nemačkim vojnicima ratuju protiv ondašnjeg Sovjetskog saveza (primer: tamo je ratovalo šezdeset hiljada Francuza a zgrade nemačke i američke ambasade su tokom II svetskog rata bile jedna do druge a njihovi ambasadori su zajedno sa francuskim ambasadorom odlazili jedni kod drugih na prijeme, što je opisano i u popularnom francuskom romanu ,,Plavi bicikl'').

Predragm

pre 1 godinu

A deo u kome se planira da se Kosovo spoji sa Albanijom i deo do Nisa ne spominjete. Odlazi i Vojvodina u Madjarsku a Srbija kao kompenzaciju dobija 60% Republike Srpske i to samo deo koji se granici sa Srbijom. Turska se vec dogovorila sa Erdoganom da se opet napravi muslimansko Turska enklava sa 40 % RSrpske sa sedistem u Sarajevu.

Istina

pre 1 godinu

A zašto su ih Rusi napali 2014 i oduzeli im teritorij, pišete gluposti i perete mozak ljudima istina je da je Rusija agresor koji želi teritorij svojih susjeda i ne da im da vode samostalnu politiku.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17