• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

19.10.2022

17:30

(VIDEO) KINESKI GLOBAL TIMES OTKRIO ZAŠTO JE ZAPALJENA UKRAJINA! Meta jeste Rusija, ali cilj SAD je... Može li Moskva srušiti pakleni plan Vašingtona?!

Vesti

(VIDEO) KINESKI GLOBAL TIMES OTKRIO ZAŠTO JE ZAPALJENA UKRAJINA! Meta jeste Rusija, ali cilj SAD je... Može li Moskva srušiti pakleni plan Vašingtona?!

Podeli vest

SAD koriste sukob Rusije sa Ukrajinom za privatizaciju Arktika. Ovo piše kinesko izdanje „Global Times"

Prema ovoj publikaciji, Bajdenova administracija je predstavila novu američku strategiju za razvoj arktičkog regiona. Kako se navodi u dokumentu, Amerika će pokušati da se takmiči sa Ruskom Federacijom i Kinom na Arktiku, a takođe će doprineti uspostavljanju pravila za bezbednost i ponašanje u regionu.

Suština glasnih izjava Vašingtona o "bezbednosti" može se svesti na to, da se Amerikanci spremaju da militarizuju arktičku zonu.

Američka strategija predviđa dodatne vojne vežbe za suprotstavljanje Rusiji i Kini. Osim toga, kaže se da će SAD rasporediti više od 22.000 vojnika na Aljasci, i bazi na Grenlandu.

Kako "Global Times" primećuje, postoji direktna veza između američke nacionalne strategije u arktičkom regionu, i rusko-ukrajinskog sukoba. Amerika je zlonamerno izazvala krizu u Ukrajini, kako bi odvratila Rusku Federaciju od razvoja Arktika, kao i da bi uslovno neutralne Fince i Šveđane pogurala da uđu u NATO.

- Nakon militarizacije Arktika, počeće privatizacija regiona od strane Sjedinjenih Država i njihovih NATO saveznika. Ekonomska vrednost Arktika u očima međunarodnih igrača raste. Kao rezultat ovoga, može doći do vojnog sukoba opasnog za ceo svet. Zato je sada važno formirati međunarodna pravila, za miran razvoj arktičkog regiona - piše kinesko izdanje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) ŠTA TO LETI NA NEBU UKRAJINE, KREĆU SE OGROMNIM BRZINAMA I POJAVLJUJU U ESKADRILAMA! Vanzemaljci ili tajne letelice Rusa, Amera, Kineza...
Planeta

(VIDEO) ŠTA TO LETI NA NEBU UKRAJINE, KREĆU SE OGROMNIM BRZINAMA I POJAVLJUJU U ESKADRILAMA! Vanzemaljci ili tajne letelice Rusa, Amera, Kineza...

Astronomi s Glavnog astronomskog opservatorija Nacionalne akademije nauka Ukrajine istražuju dosad prikupljenu dokumentaciju o neidentifikovanim vazdušnim fenomenima (NZF). Pregledavajući snimke napravljene na dvema stanicama za praćenje noćnog neba u Kijevu i selu Vinarivki, stručnjaci pretražuju nebo u potrazi za čudnim, neobičnim, fenomenima.

22.09.2022

17:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija