• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.10.2022

09:29

LAVROV ŠOKIRAN TRETMANOM RUSA NA ZAPADU! Naše diplomate rade u nehumanim uslovima, okrećemo se saradnji sa zemljama trećeg sveta!

Reuters

Vesti

LAVROV ŠOKIRAN TRETMANOM RUSA NA ZAPADU! Naše diplomate rade u nehumanim uslovima, okrećemo se saradnji sa zemljama trećeg sveta!

Podeli vest

Šef ruske diplomatije je izjavio da Kijev osam godina bombarduje Donbas, ubijajući, kako tvrdi, žene i decu, a da to Zapad nikad nije osudio

Nema smisla održavati prethodno diplomatsko prisustvo u zapadnim zemljama jer ruske diplomate tamo rade u uslovima koji se teško mogu nazvati humanim, izajvio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov u obraćanju diplomiranim kolegama koji prvi put preuzimaju diplomatske dužnosti.

Ruske diplomate u zapadnim zemljama neprekidno su suočene sa problemima i pretnjom od stresnih situacija, a što je najvažnije za diplomate, nema posla otkada je Evropa presekla sve ekonomske odnose sa Rusijom, rekao je Lavrov, preneo je TAS S.

Šef ruske diplomatije je istakao da je Zapad stao na stranu onih koji žele da ožive nacizam, jer podržava Ukrajinu.

U tim uslovima, Rusija se okreće zemljama koje su spremne na ravnopravnu i obostrano korisnu saradnju, naveo je Lavrov.

Prema njegovim rečima, zemlje takozvanog trećeg sveta u Aziji, Africi i Latinskoj Americi sada zaslužuju posebnu pažnju Rusije za moguću saradnju.

Lavrov je rekao da će sve diplomirane diplomate biti raspoređene na radna mesta.

On je ukazao da je Rusija godinama upozoravala da je stvaranje pretnji na njenim granicama neprihvatljivo, a da je režim u Kijevu zabranjivao Rusima da koriste ruski jezik u obrazovanju, medijima, kulturi i mnogim drugim segmentima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17