• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.10.2022

14:44

SKANDAL NA NORVEŠKOM AERODROMU, BLOKIRANI SVI IZLAZI! Ruski državljanin uhapšen zbog moguće špijunaže, policija istražuje sporne snimke!

Tanjug/AP

Vesti

SKANDAL NA NORVEŠKOM AERODROMU, BLOKIRANI SVI IZLAZI! Ruski državljanin uhapšen zbog moguće špijunaže, policija istražuje sporne snimke!

Podeli vest

Najmanje šest ruskih državljana uhapšeno je u proteklih nekoliko sedmica zbog upravljanja dronovima ili zbog slikanja bezbednosno osetljivih mesta u Norveškoj

Norveška policija uhapsila je ruskog državljanina u Hamerfestu zbog upravljanja dronom u blizini Špicbergena, najvećeg ostrva Svalbardskog arhipelaga u severnoj Norveškoj, objavila je danas TV NRK.

Ruski 47-godišnji državljanin, koji ima i britansko državljanstvo, optužen je za kršenje sankcija i određen mu je pritvor od dve sedmice, javila je NRK, preneo je TAŠ.

Prema saopštenju policije, snimak koji je načinio dron biće odlučujući za istragu.

Dva norveška aerodroma, u Bergenu i Ferdeu, danas su na kratko bila zatvorena zbog pojave dronova.

Norveška vojska i državni aerodromski operater Avinor obavešteni su nakon što je prvi dron primećen u 4.15 sata, a kasnije su prijavljene nove pojave dronova, saopštio je portparol norveške policije.

Prema njegovim rečima, postoje mišljenja da je moguće da je u pitanju neki drugi fenomen, kao što je neka vremenska pojava.

Norveška novinska agencija NTB izvestila je da se aerodrom u Bergenu nalazi u blizini najveće pomorske baze u Norveškoj, Hakonsvern.

Severno od Bergena, dron je takođe primećen u blizini malog privatnog aerodroma Ferde koji je zbog toga bio privremeno zatvoren.

Premijer Gar Stere rekao je da Norveška neće tolerisati upotrebu dronova za snimanje bezbednosno osetljivih mesta.

Najmanje šest ruskih državljana uhapšeno je u proteklih nekoliko sedmica zbog upravljanja dronovima ili zbog slikanja bezbednosno osetljivih mesta u Norveškoj, preneo je AP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija